Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред Соло“ кацна

...
Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред Соло“ кацна
Коментари Харесай

Двойният убиец от Соло кацна у нас

Осъденият на пожизнен затвор за двойното ликвидиране пред „ Соло “ кацна на българската земя. Илиян Тодоров, който избяга от правораздаването и 12 години се укрива, преди година бе арестуван в Узбекистан с подправени персонални документи. Тази вечер той бе докаран под ескорт в България с полет през Мюнхен. Предстои Тодоров да бъде въдворен в пандиза, където ще лежи доживот.
Тодоров бе наказан за това, че на 18 април 2009 година е наръгал смъртоносно 21-годишният Кирил Въжаров и Васил Александров (24 г.) пред дискотека „ Соло “ и с нож е ранил Кирил Димтров. Причина за клането станала негова забележка, че младежите си приказват на британски със собствен другар чужденец. След закононарушението Тодоров се укри, по-късно самичък се съобщи с изменена осанка – беше изрусил косата. На първа инстанция обаче Софийският градски съд, управляван от арбитър Румяна Ченалова, го оправда с претекста, че веригата от косвени доказателства, уличаващи го като причинител на закононарушението, е прекратена. Присъдата бе подписана с изключително мнение на различен арбитър, несъгласен с този аргумент. Така или другояче, оправдателната присъда стана причина Тодоров да бъде пуснат от ареста, след което той в никакъв случай повече не стъпи в правосъдната зала. Беше разгласен за интернационално търсене с Европейска заповед за арест и алена бюлетина на Интерпол, а делото против него на идващите две инстанции се гледа в негово неявяване.

През декември 2013 година Върховният касационен съд го осъди доживот, а в това време, до момента в който е в неопределеност Тодоров пусна видеообръщение в интернет, в което съобщи, че е почтен и същинският палач е „ измежду нас “. Важен подробност е, че по време на делото свидетелка даде показания, че Тодоров е носил нож в нощта на убийството, а пред таксиметровия водач, качил го в колата си след клането, споделил: „ Карай, че май наръгах един “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР