Осъденият на 7 г. затвор като главатар на организирана престъпна

...
Осъденият на 7 г. затвор като главатар на организирана престъпна
Коментари Харесай

Наркобос се ожени в затвора

Осъденият на 7 година затвор като предводител на проведена незаконна група за разпространяване на опиати Иван Досков е пуснат 1,9 година предварително от пандиза за положително държание през май. Наркобосът от Велико Търново с богато престъпно досие има прекарани 13 години по пандизите, само че и точно зад решетките се оженил.

51-годишният Досков сключил цивилен брак с любовта на живота си Веселина, споделя самият той. Сватбата била преди година, а управата не разрешила охолно празненство. Въпреки това Иван и Веселина станали семейство и тя го чакала да изтърпи наказването си.

Другото любопитно от престоя му във Варненския затвор, където изтърпява последната година и половина от присъдата си, е работата му там като библиотекар, съобщи „ Борба “.

Предложили му и той приел, с цел да бъде покрай книгите. Признава, че доста обича историята и е прочел много издания през престоя си зад решетките. Това е единствената му публична работа през целия му живот.
Снимка: Фейсбук  Наркобос се ожени в пандиза

Сега е изцяло предан на развъждането и възпитанието на децата си – 14-годишната Христина и 10-годишния Иван. Дилян е 30-годишният му наследник, който сега е в Испания, откакто неотдавна също излезе от пандиза, където бе пратен като член на групата на татко си.

7 години решетки Иван Досков получи през 2017-а. Делото се гледа от спецсъда в София, а през това време двама от 8-членната тайфа починаха, другите получиха условни присъди след спогодби с прокуратурата.

Само бащата и синът бяха наказани дейно. През цялото време Иван Досков не се призна за отговорен и до момента твърди, че в този случай обвиняванията са били скалъпени и съшити с бели конци.

Като доказателство сочи обстоятелството, че прокуратурата му е предложила съглашение от 5 години, от които да лежи 2,5 година Той отказал и тръгнал да потвърждава невинността си, само че вместо това му дали присъда от 7 години, въпреки много от очевидците да са сменили показанията си пред съда. Освен това е лежал в ареста 10 месеца вместо законните 8 и съзнателно са го държали 3,5 година със статут на следствен в Софийския централен затвор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР