Осъденият на 20 години затвор за зверско убийство и грабеж

...
Осъденият на 20 години затвор за зверско убийство и грабеж
Коментари Харесай

Жесток убиец иска на свобода

Осъденият на 20 години затвор за зверско ликвидиране и обир Ангел Тодоров през днешния ден направи следващ опит да излезе по-рано на независимост.

Тодоров е зад решетките към този момент близо 2 десетилетия. Той безусловно е учтив в зандана, където се намира от 18-годишна възраст.

Мургавият бабанка обаче надалеч не е бил измежду най-примерните пандизчии. Наказван е неведнъж, а през 2008 година присъдата му се усилва с 1 година и 6 месеца. Тогава Ангел пребива от пердах различен лишен от независимост и му нанася междинна телесна щета, написа "Флагман ".

„ Бяха споделили и че съм продавал опиати, само че това не е правилно. Никога не съм имал проблеми с останалите пандизчии. Единствено Васил Копанаря и Бабанката желаеха да ме наредят. Бяха настроени против мен от други хора. Наказват ме, с цел да не изляза предсрочно”, твърдеше 36-годишният мъж в правосъдната зала.

По време на съвещанието стана ясно още, че Ангел е проверяван и за владеене на неразрешени движимости – в килията му са открити 2 мобилни телефона и таблет.

„ Нямам нищо общо. Телефонът е открит в долап, не е бил мой. Там са намерили и други неща”, сподели Ангел, който обаче не съумя да отговори на въпроса на прокурора дали в джиесема е имало фотоси на Тодоров.

Държавният обвинител разкри още, че в спалното помещение е открит бележник със записани суми пари, очевидно загатвайки за лихварска активност зад решетките.

„ И той не е мой. Никога не съм давал пари на заем. Карам с 50 лева цялостен месец, заплащам удръжки. Аз си работя, излизам си в отпуск. Спазвам си часа, не сътворявам спорове. Може би повече от година нямам санкции. Искам да изляза и да си виждам живота на село. Вече не искам да пребивавам в Бургас, тъй като лишените от независимост потеглиха да ми вършат мизерии”, жалваше се пандизчията.

По искане на прокуратурата бургаският областен магистрат Цвета Попова отсрочи делото за края на месеца, когато би трябвало бъдат разпитани трима инспектори от зандана и да бъде показана информация какъв тъкмо труд е полагал Тодоров. На делото не стана ясно още за какво оценката на риска от рецидив е едвам 16 точки макар множеството прояви на рецидивиста зад решетките.

Ангел желал да излезе предварително още предходната година, само че тогава Бургаският областен съд е отхвърлил молбата му. Мъжът е зад решетките от 2001 година, когато удушил собствен прочут в гориста околност, след което го ограбил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР