Осъденият на 18 години затвор за 12 отвличания Ивайло Евтимов-Йожи

...
Осъденият на 18 години затвор за 12 отвличания Ивайло Евтимов-Йожи
Коментари Харесай

Йожи от Наглите с нов опит да излезе от затвора предсрочно

Осъденият на 18 години затвор за 12 отвличания Ивайло Евтимов-Йожи от групата на " Наглите " направи нов опит да излезе предварително на независимост.
Още по тематиката
В намерено правосъдно съвещание, състав на Софийския апелативен съд е разгледал жалбата на отбраната на Йожи, който бе наказан с изключение на за похищенията и за обир и присъединяване в проведена незаконна група.

Адвокатите на Евтимов оспорват определението на първоинстанционния съд, с което е оставена без почитание молбата на наказания за предварително условно освобождение от остатъка на наложеното му общо наказване " отнемане от независимост ".

По искане на отбраната са били позволени разпити на чиновници от затворническото общежитие.

В хода на съвещанието прокурорът от Софийската апелативна прокуратура е декларирал изрично противоречие за предварително условно освобождение на Йожи. Изтърпяваното от него наказване е за осъществени от него тежки умишлени закононарушения против личността с висока степен на социална заплаха. Въпреки че към сегашния миг наказаният е изтърпял две трети от наказаниет о, позицията на държавното обвиняване е че не са налице задоволително безапелационни доказателства за поправянето му в пандиза. Такова е и мнението на представителя на началника на пандиза.

Предстои произнасянето на съда.

Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца бяха наказани за 12 отвличания, откакто бяха задържани от полицията през декември 2009 година Йожи получи 18 години затвор, а Гребеца - 10. През 2017 година те желаеха да излязат на независимост, само че след вдигналия се медиен звук, Софийски апелативен съд ги остави зад решетките.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР