Осъден за убийство на 11-годишно дете по особено жесток и

...
Осъден за убийство на 11-годишно дете по особено жесток и
Коментари Харесай

Осъден за убийството на 11-годишно дете съди държавата за 150 хил. лева, разболял се в затвора

Осъден за ликвидиране на 11-годишно дете по изключително нечовечен и непосилен метод, претендира да му бъде изплатено обезщетение от 150 000 лв. за неприятни условия в пандизите в Пазарджик, София и Ловеч. Искът е против Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", оповестява Дарик.

Рангел Каваков твърди, че килиите били пренаселени, без топла вода и естествена светлина, имало плесен и мухъл, хлебарки, дървеници и гризачи, храната била неприятна. Това унищожило здравето му - станал тъмен, затворен, мъчно контактен и автоагресивен. Били му изпадали зъбите.

Мъжът попада зад решетките, откакто на 19 февруари 2000 година в село Куртово Конаре убива момче с 11 удара с железна тръба по главата. После влачи тялото му до основното шосе, с цел да инсценира злополука. Първоначално даже съумява да заблуди полицията, която доста дълго време проверява пътен случай.

Бащата на жертвата обаче се усъмнява, ревизира в двора на дядо му и попада на ужасяващи локви кръв, което насочва работата по случая в вярната посока. Резултатите от аутопсията също са безапелационни - детето не е прегазено.

Във съдбовната вечер към 20,00 часа 19-годишният тогава Каваков играе с 6 много по-малки деца, измежду които и убитият по-късно Костадин. Прилъгал го, че ще му даде пишеща машина, по тази причина момчето тръгнало с него. Какви са претекстовете за жестокото закононарушение, и до момента не е ясно. За да прикрие действието си, мъжът захвърлил тялото на асфалта, където било открито от инцидентно преминаващи с кола хора.

След залавянето му Рангел прави цялостни признания и демонстрира на полицията къде е скрил тръбата с прикован към нея токмак, с която е удрял с нечовешка свирепост главата на Костадин.

Пред съда се пробва да се показа като неуравновесен, с цел да избегне пандиза. Назначените експертизи обаче демонстрират, че е с задоволително здрав разсъдък, с цел да дава отговор за постъпките си. Прокуратурата желае доживотна присъда, само че в последна сметка му дават единствено 20 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР