Осъден за двойно убийство, който излежава присъдата си в Старозагорския

...
Осъден за двойно убийство, който излежава присъдата си в Старозагорския
Коментари Харесай

Членовете на престъпната група от Бургас изнудвали предприемачи

Осъден за двойно ликвидиране, който излежава присъдата си в Старозагорския затвор, е част от незаконната група за изнудвания и рекет, която беше разрушена при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП през вчерашния ден в Бургас. Членовете на групата изнудвали бизнесмени да се откажат от бизнеса си, давали и пари назаем против непостижими лихви.

Групата работила на територията на Бургас и околните села от края на 2016 година Тормозели главно притежатели на магазини, хотели и комплекси.
Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП: Става въпрос за търговци, крупни предприемачи, към които е упражняван сериозен както психически, по този начин и физически напън да трансферират бизнеса си.
Групата принуждавала предприемачи да наемат компании за защита на техни подставени лица. Нанасяли побои на конкурентни охранители. Освен това се занимавали с лихварство и пребивали длъжниците, които не можели да погасят вноските си. Сред жертвите им били и хора, от които наемали магазини по морето,но плащали единствено първия наем.
Сийка Милева, представител на Специализираната прокуратура: Когато притежателите ги молели да напущат обекта, по отношение на тях също бил оказван напън, тормоз и побой.
Седем души са упрекнати по случая. Шестима от тях бяха задържани през вчерашния ден, а седмият излежава доживотна присъда в Старозагорския затвор за двойно ликвидиране посредством взривяване на автомобил.
Сийка Милева, представител на Специализираната прокуратура: Той осъществявал контакта с останалите членове от групата посредством приложение на употребен от него мобилен телефон.
Сред потърпевшите е бургаският фотограф Борислав Пенков, който през 2016 година е бил брутално пребит, тъй като снима подпалено заведение, охранявано от компания на групата. Пенков завел гражданско дело за 50 хиляди лв. за нанесени вреди. По-късно апартаментът му два пъти осъмнал с потрошени прозорци, а предходната година запалили вратата на жилището му. От пожара всички жилища са били обгазени.
Борислав Пенков, фотограф: Не мога да схвана за какво беше цялата тази безсмислена война срещу мен, това си е война, защото възпламениха и направиха опит за ликвидиране на 24 семейства, имаше тук припаднали хора.
Към днешна дата Борислав Пенков не знае дали има повдигнато дело за палежа на входа му, а гражданското дело за желае му за 50 хиляди лева е в София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР