Осъден на доживотен затвор за жестоко убийство пожела обезщетение от

...
Осъден на доживотен затвор за жестоко убийство пожела обезщетение от
Коментари Харесай

Доживотник поиска 50 000 лева, в затвора нямал културен живот

Осъден на пожизнен затвор за грубо ликвидиране пожела обезщетение от 50 000 лв., тъй като зад решетките не му били обезпечени културни и осведомителни мероприятия.
37-годишният Назъм Азис предяви рекламация за 10 000 лв. от Министерството на правораздаването, и по-конкретно от ареста в Хасково и пандизите в Стара Загора, Пловдив и Пазарджик, където е обитавал за разнообразни интервали. От Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ пък изиска още 40 000 лв. поради нечовешко и унизително отношение от администрациите на същите ведомства.
Азис твърди, че това станало причина да преживее яд, гняв, бодърствуване, болежка, дискомфорт, загуба на религия в държавността, загуба на развиване, отвращение за живот.
От показаните пред Административния съд в Пазарджик документи обаче е видно, че са мупредоставяни вестници, имал е достъп до книги от библиотеките на местата за отнемане от независимост. Можел е също по този начин да си пазари от затворническата лавка. В Стара Загора имал и достъп до кабелна телевизия. В общите мероприятия обаче не можел да взе участие, защото е наказан на пожизнен затвор. В Пазарджик пък му разрешавали да посещава клуба по ползи и да играе шах, табла, карти.
С тези претекстове арбитър Георги Видев отхвърли исковете като неоснователни. Освен това те се оказаха изтекли по отминалост. Лишеният от независимост е наказан да заплати разноските по делото, както и по 100 лв. на отрасловите министерство и дирекция.
Азис излежава наказване за грубо ликвидиране на таксиметровия водач Димитър Янакиев край Хасково през юни 2006 година. С негов съизвършител наели таксито, а по-късно трупът на лидера е открит в лозе с огнестрелна рана във врата. Колата му пък е открита опожарена на към километър от мястото.
През годините зад решетките обаче не стопира да съди Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “. Преди към година заведе и завоюва дело, тъй като шефът на пандиза не изпратил негови писма до Европейския съд за правата на индивида и основния прокурор Сотир Цацаров. Преди това атакувал тъмничната администрация, тъй като надзиратели не го пуснали до лавката. Азис стана прочут и с „ голия си митинг “ в Старозагорския затвор против отхвърли на тамошни чиновници да го заведат на сексолог.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР