Осъден е мъж от Монтанско, направил опит да подкупи началник

...
Осъден е мъж от Монтанско, направил опит да подкупи началник
Коментари Харесай

Съдят мъж от Монтанско, направил опит да подкупи началник в полицията с 10 лева

Осъден е мъж от Монтанско, направил опит да подкупи шеф в полицията, оповестиха от Окръжната прокуратура в регионалния град.
Петдесет и пет годишният обвинен К.Р. живеел в с. Долна Вереница, област Монтана, дружно с татко си – Ц.А. Той е осъждан, оправдан по право.
Мъжът не работел и бил прочут измежду локалните поданици със злоупотребата си с алкохол и честите кавги с татко си във връзка неналичието на финансови средства.
В късния следобяд на 12 март 2020 година, кметският наместник в селото получил сигнал за нанесен побой на Ц.А. от сина му, заради което потърпевшият се страхувал да се прибере вкъщи.
За случая неотложно били известени чиновници в сектор „ Огоста “ при Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи гр. Монтана.
Изпратените на място служители на реда разкрили Ц.А. в края на селото. Пенсионерът им обяснил, че синът му го пребил под въздействието на алкохол. Повод за спора станал отводът на потърпевшия да даде пари на К.Р. Това провокирало нападателна реакция у пияния мъж.
Пострадалият А. бил закаран до дома си, където бил открит и К.Р. На последния му било обяснено, че заради постъпилия сигнал за опасност за ликвидиране, следва да бъде заведен в полицейския сектор в гр. Монтана за изясняване на случая.
Още същия ден, към този момент в постройката на Районното ръководство в града, К.Р. бил известен за съществуване на данни за осъществено от него закононарушение. Поради тази причина щял да бъде арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Веднага откакто схванал за това, обвиненият извадил от джоба на якето си банкнота от 10 лв.. Подал я на началника на Участъка с думите:
„ Вземи тия 10 лв. и ме пущи”, споделил арестуваният.
След това направил опит да я сложи в джоба му, само че не съумял. Въпреки отправено му предизвестие, че с дейностите си прави закононарушение, обвиненият сложил сгънатата банкнота върху бюрото в полицейския сектор.
„ Оставям ги тука, да ги вземеш и да ме пуснете да си ходя”, допълнил той.
На място участвали други полицейски чиновници, които станали очевидци на протичащото се. Незабавно били известени оперативна дежурна част и проверяващ служител на реда, а местопроизшествието било непокътнато.
Наказателното произвеждане против обвинения К.Р. за опит за предоставяне на рушвет на полицейски орган, с което целял да го стимулира да прояви безучастие, продължава в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР