Оросителната система на депото за неопасни производствени отпадъци наТЕЦ Брикел

...
Оросителната система на депото за неопасни производствени отпадъци наТЕЦ Брикел
Коментари Харесай

Санкционират „Брикел” за допуснато запрашаване на въздуха

Оросителната система на депото за неопасни индустриални боклуци на Топлоелектрическа централа „ Брикел ” работи в естествен режим и няма запрашаване, а записаното през вчерашния ден запрашаване е вследствие на неорганизирани излъчвания от депото . Това е открила инспекцията на  Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ)-Стара Загора  след множеството сигнали за мръсния въздух в Гълъбово.

Съгласно изискванията на комплексното позволение операторът е длъжен да уведомява способния орган при повреди или други замърсявания , както и да документира случаите на неорганизирани излъчвания и подхванатите коригиращи ограничения за ограничение на образуването им. При инспекцията е открито, че не са изпълнени тези условия, за което ще бъде стартирана административно-наказателна процедура

Предвид променливата метеорологична конюнктура е издадено и наставление да се подхващат всички ограничения за в допълнение навлажняване на депото през идващите дни за недопускане на замърсяване на атмосферния въздух и всекидневно докладване за осъществяване на предписанието.

През вчерашния ден сигнали за запрашаване на атмосферния въздух в Гълъбово не са постъпвал и в районната екоинспекция. Регионална инспекция за опазване на околната среда извърши незабавна инспекция откакто през днешния ден бе излъчен репортаж в национални медии, а в обществените мрежи бяха оповестени голям брой фотоси и сигнали за снощното запрашаване на въздуха в града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР