Орлин Пенев, председател и член на борда на Национално бюро

...
Орлин Пенев, председател и член на борда на Национално бюро
Коментари Харесай

Ключова оставка в застраховането, наложиха мониторинг на бюро `Зелена карта`

Орлин Пенев, ръководител и член на борда на Национално бюро на българските автомобилни застрахователи, подаде оставка, заяви на уеб страницата си НББАЗ.

Причината за отдръпването на Пенев съгласно формалното известие е " по здравословни аргументи ". 

НББАЗ е сложено под неофициално наблюдаване от Съвета на бюрата, считано от м. март тази година с искане за обезпечаване на банкова гаранция от 4 000 000 Евро в тяхна изгода, която навреме беше издадена, гласи обаче друго известие на Бюро " Зелена карта ". 

С писмо от 10.12.2018 година Съветът на бюрата (със седалище в Лондон) сложи официални условия за уголемение на наблюдението, отнасящи се до даване на презастрахователна стратегия на НББАЗ и ежемесечни информации за финансовото положение на НББАЗ, които условия дефинират процедурата по наблюдаване, реализирана от Съвета на бюрата, осведомят от УС на Бюрото.

Основна функционалност на НББАЗ е да изплаща компенсации при произшествия в чужбина, породени от незастраховани български коли, а също и да спомага за изплащането в период на обезщетенията от страна на българските застрахователи при ПТП зад граница. 

С това застрахователните управляващи в страната остават на процедура обезглавени. Комисията за финансов контрол (КФН) е с ръководител в практическа оставка – Карина Караиванова, която ще напусне поста в края на февруари, с цел да се отдръпна на сладка работа в Лондон, разяснява Медияпул. След оставката на Ралица Агайн през август КФН няма и титулярен подуправител с ресор  " Застраховане ", а в четвъртък и бюрото " Зелена карта " остана без началник. Засега единствено шефът на Гаранционния фонд Борислав Михайлов още не е подал оставка. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР