Орлин Пенев подаде оставка като председател и член на Управителния

...
Орлин Пенев подаде оставка като председател и член на Управителния
Коментари Харесай

Орлин Пенев подаде оставка като шеф на НББАЗ

Орлин Пенев подаде оставка като ръководител и член на Управителния съвет на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ). От сдружението прецизираха, че оставката е подадена по здравословни аргументи. Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че българското бюро е сложено под неофициално наблюдаване от Съвета на бюрата, считано от месец март тази година. Искането е за обезпечаване на банкова гаранция от 4 млн. евро в тяхна изгода, която гаранцията навреме е издадена, допълват още оттова, представени от деловото издание insmarket.bg.

С писмо от 10.12.2018 година Съветът на бюрата слага официални условия за уголемение на наблюдението, отнасящи се до даване на презастрахователна стратегия на НББАЗ и ежемесечни информации за финансовото положение на българското бюро, които условия дефинират процедурата по наблюдаване, реализирана от Съвета на бюрата.

Проблемът назря и бе огласен още предходната година. В края на ноември 2017-та бе оповестено, че две български застрахователни компании са в процедура на мониторинг от страна на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи поради предявени към тях гаранционни претенции от национални бюра от системата " Зелена карта ". Сигналът е пристигнал от Съвета на бюрата " Зелена карта ". Компаниите обаче са отказали заплащане на компенсации сумарно за десетки милиони евро по настъпили застрахователни събития в чужбина и затова огромна част от кореспондентските бюра са прекратили договорни връзки с нашите застрахователи. От КФН бяха оповестили тогава, че разногласието не визира Регулатора, тъй като е сред застрахователите и бюрото " Зелена карта ".

По мотив казуса от КФН през вчерашния ден излязоха с изказване, в което се споделя, че е подхванала " незабавни дейности и осъществяване на съвещания за определяне аргументите за приложената мярка и оценката на въздействието ѝ за отбрана на финансовата непоклатимост и публичния интерес. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР