Орлин Горанов за дуетите, музиката и новата си книгаВ дуетите

...
Орлин Горанов за дуетите, музиката и новата си книгаВ дуетите
Коментари Харесай

Орлин Горанов се шегува: Лили Иванова не ме иска за дует

Орлин Горанов за дуетите, музиката и новата си книга „ В дуетите няма надпяване. Има спяване, благозвучие, акомпанименти и хубостта, наречена музика ”. Това показа пред варненци обичаният артист на генерации българи Орлин Горанов. Изпълнителят с десетки дуети зад тила си призна, че има много млади български реализатори, които се обръщат към него за взаимни планове. 

61-годишният оперен и поп артист се пошегува, казвайки, че Лили Иванова „ не го желае ”. Примата на българската сцена е измежду дребното ни изявени певици, с които Орлин Горанов няма записан дует.

Горанов разкри, че е имал случаи, в които негови сътрудници са излизали на сцената със заканата „ Ей в този момент ще ги смачкам ”. „ Това не е кеч или съревнование на 100 м бързо тичане. Музиката е обич, а любовта е музика. И без нея просто няма по какъв начин да се случат нещата ”, показа изпълнителят на „ Светът е за двама ”.  

Изкуството в международен мащаб търпи ужасно развиване и многообразие и към този момент е театрално изкуство, няма жанрове. В една опера, да вземем за пример, можеш да видиш и рок група, и джаз балет. Трябва да сме готови за тези новости, които идват, с цел да сме конкурентоспособни, счита артистът с триумфи както в поп музиката, по този начин и в операта. 

Когато като по-млад почнал да се занимава с поп музика, го наричали „ оперетката ”, разкри още Орлин Горанов. Обяснението му: „ Може би тъй като по този начин е звучало - желал съм нещо да изпея, само че звученето на гласа е било оперетно.-->

Минаха години, до момента в който намеря тъкмо тези тембри, които ми трябват ”, означи един от най-обичаните ни реализатори. Той разкри, че продължава всеки ден да опитва и да се учи.
 Орлин Горанов във Варна Дарик Варна
„ Моето кредо в живота е, че когато си с някой, ти би трябвало да го приемеш подобен, какъвто е, без да се опитваш да го превъзпитаваш или преработваш по твой обичай ”, сподели за фамилния си живот музикантът.

Преди дни Орлин Горанов показа във Варна книгата си „ Да стартираме изначало “. Тя носи името на една от най-популярните песни на огромния ни оперен и поп реализатор. Книгата е основана в съавторство с Веселина Паскова. Избраният формат е цветно първокласно издание, което съдържа 232 страници и включва над 180 фотоси от персоналния списък на актьора.
 Орлин Горанов във Варна Дарик Варна
В тази книга излизат нескрито доста от незнайните за необятната аудитория ползи на Орлин Горанов - като възпитаник той е запленен от зоология, тренира лека атлетика, насочване, пукотевица и печели надпревари по биатлон. Първите страници го показват като хлапе с ожулени от бягане по баирите край родната Берковица колене, научено на труд и дисциплинираност в редовете на хор „ Бодра промяна “.

В гимназията се научава да схваща и от мотори с вътрешно горене, което пък му оказва помощ да се оправя в сложни обстановки по време на турнетата из страната по-късно. Почитателите на артиста ще проследят пътя му в естрадата, завоя към оперната зала, блестящите появи на вариететна сцена, случките в киното и театъра, навлизането в езика на мюзикъла. 

Певецът, артист, а от известно време и академични учител по пеене, зарадва варненските си фенове с няколко песни, под звуците на пианото на варненеца Нелко Коларов… Почувствайте атмосферата и чуйте какво показа пред варненци Орлин Горанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР