Орландо Сити ще се изправи срещу Портланд Тимбърс в битка

...
Орландо Сити ще се изправи срещу Портланд Тимбърс в битка
Коментари Харесай

Нани изведе Орландо до финала в САЩ

Орландо Сити ще се изправи против Портланд Тимбърс в борба за купата в шампионата на Съединени американски щати. Тази нощ Орландо се класира за финала на Мейджър Сокър Лийг след победа с 3:1 над Минесота Юнайтед. Следващата седмица " лъвовете " ще търсят първи огромен трофей в историята си.

В основата на триумфа на Орландо бе португалското крило Нани. Бившият състезател на Манчестър Юнайтед се разписа на два пъти през първото полувреме и обезпечи стабилен задатък на отбора си. Той откри резултата в 36-ата минута, откакто бе изведен от централния бранител Янсон с дълго подаване. Шест минути по-късно Нани означи хубав гол, възползвайки се от пространството, което му остави отбраната на противника.

Мейсън Тойе върна Портланд в мача с попадение в 83-ата минута. Минесота се изнесоха в предни позиции и това разреши на Сити да стигне до трети гол в самия край.

NANI AGAIN!!! pic.twitter.com/EEeS272nwQ
— Major League Soccer (@MLS) August 7, 2020
Орландо не съумя да се класира за плейофите в първите пет години след основаването си през 2013 година, а в този момент е на крачка от купата. Основна заслуга за напредъка на отбора има наставникът Оскар Пареха.

Съперникът им на финала Портланд Тимбърс ден по-рано се оправи с Филаделфия Юниън след триумф с 2:1. Портланд е надалеч по-опитен в заключителната фаза на американското състезание. Тимът игра на два пъти във финала през последните години. През 2015 година Тимбърс стигна до купата, а през 2018 година загуби от Атланта Юнайтед.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР