ОРЛАНДО, Флорида (AP) — Повече от половината от роденото в

...
ОРЛАНДО, Флорида (AP) — Повече от половината от роденото в
Коментари Харесай

Повече от половината родени в чужбина хора в САЩ живеят само в 4 щата и половината са натурализирани граждани

ОРЛАНДО, Флорида (AP) — Повече от половината от роденото в чужбина население в Съединените щати живее единствено в четири щата — Калифорния, Тексас, Флорида и Ню Йорк — и техният брой е повишен по-стари и по-образовани през последните десетина години, съгласно нов отчет, оповестен във вторник от Бюрото за броене на популацията на Съединени американски щати.

През 2022 година популацията, родено в чужбина, се прави оценка на 46,2 милиона души, или съвсем 14% от популацията на Съединени американски щати, като в множеството щати се следи двуцифрено процентно нарастване през последните десетина години, съгласно данните от изследването на американската общественост на бюрото.

В Калифорния, Ню Джърси, Ню Йорк и Флорида хората, родени в чужбина, съставляват повече от 20% от популацията на всеки щат. Те съставляват 1,8% от популацията на Западна Вирджиния, най-малкият % в Съединени американски щати.

Половината от родените в чужбина поданици на Съединени американски щати са от Латинска Америка, макар че съставът им се е трансформирал през последните 10 години, като тези от М...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР