ОРЛАНДО, Флорида (AP) — Моралът и доверието в правителството на

...
ОРЛАНДО, Флорида (AP) — Моралът и доверието в правителството на
Коментари Харесай

Моралът падна, кронизма се повиши след поглъщането на правителството на Disney World от ДеСантис, казват бивши служители

ОРЛАНДО, Флорида (AP) — Моралът и доверието в държавното управление на Walt Disney World се утежниха, откакто съдружниците на губернатора на Флорида Рон ДеСантис пое ръководството по-рано тази година, съгласно доста чиновници, които са напуснали през последните месеци, казвайки, че ръководещият регион е политизиран и кронизмът в този момент прониква в организацията.

Повече от 40 от към 370 чиновници са напуснали Централния Окръгът за контрол на туризма във Флорида, откогато беше стихотворец през февруари, което поражда опасения, че десетилетия институционални знания си отиват с тях, дружно с репутацията на добре ръководено държавно управление.

„ Когато за първи път се причислих към Дистрикта, Намерих организация, която се стреми да бъде най-хубавата в обслужването на нашата общественост, търсеше най-хубавите чиновници и оценяваше тези чиновници над всичко останало “, сподели някогашен управител на уреди с три години опит в изследване на овакантяване на чиновници предходната седмица. „ Откривам, че напущам изцяло друг регион. Област, която дава приоритет на политиката на първо място и с наслада ще пожертва своите чиновници, своята общественост и своята работа, в случай че има опция да печели политически точки. и е закрил имена за отбрана на сигурността. Повечето от записите бяха получени за първи път от Seeking Rents, основан във Флорида бюлетин за наблюдаване.

С напускането на толкоз доста чиновници на дистрикта за толкоз къс интервал от време, регионът „ към този момент не действа “, шеф на оборудванията, който напусна предишния месец, написа в анкетата си за овакантяване.

Републиканският губернатор и доминираният от Републиканската партия законодателен орган на Флорида поеха контрола над региона като възмездие, откакто Дисни обществено се опълчи на щатския закон, забраняващ уроците в класната стая за полова ориентировка и полова еднаквост в ранните класове. Законът беше подсилен от ДеСантис, който сега се кандидатира за президентската номинация на Републиканската партия за 2024 година

Преди поглъщането ръководещият регион беше следен от поддръжници на Дисни. Преди това е бил наименуван Reedy Creek Improvement District, когато е основан през 1967 година, с цел да дава общински услуги като ремонт на пътища, събиране на боклуци и пожарогасене на 25 000 акра (10 117 хектара), които съставляват тематичния парк на Дисни в централна Флорида.

Екологичен биолог, който напусна региона през септември след 35 години, сподели, че съдружниците на DeSantis в борда са „ трансформирали отрицателно опита ми с висшето управление, работната просвета, доверието и са ми дали добра причина да се пенсионирам “. Счетоводителка, която също напусна през септември, сподели, че не е желала да напуща, само че „ културата на работното място е унищожена. “

„ Сега виждате подправени усмивки и съм сигурен, че доста чиновници са ненапълно уплашени да кажат какво в действителност усещат заради отмъщението ", сподели някогашният чиновник, който е работил във финансовия отдел в продължение на три години.

Когато го попитаха за напускането на личния състав, представител на област сподели, че няколко от служащите, които са напуснали, са имали възнамерява да се пенсионира преди смяната и че към момента има чиновници с десетилетия опит, които биха могли да поддържат институционалните знания на региона.

„ Ние сме поели ангажимент да подобрим благосъстоянието на нашите чиновници, “ сподели Матю Оберли, шеф на външните работи на окръга. „ Нашият хладнокръвен ангажимент е да поддържаме нашата традиция на високи достижения и да продължим да предоставяме изключителни услуги на нашите данъкоплатци. “

Председателят Мартин Гарсия неведнъж е казвал на съвещания на борда, че задачата на новото управление е да реформира любовната връзка сред Дисни и ръководещия регион и да създадат държавното управление по-отговорно и транспарантно.

„ В продължение на повече от 56 години Дисни имаше лично следено от държавното управление кралство “, сподели Гарсия през август. „ През последните шест месеца нашите бордът одобри нови политики и практики, с цел да поправя някои от явните проблеми. ”

Новите членове на борда обаче упрекват предходната администрация в кронизъм, като в това време наемат политически свързани сътрудници на позиции в окръга или при възлагането им на контракти, сподели някогашният управител на оборудванията в изявлението си предходната седмица.

Един от петимата в началото назначени от ДеСантис членове на борда на Дистрикта за контрол на туризма в Централна Флорида беше най-хубавият човек в Сватбата през юни на Глен Гилзеан, който беше назначен от новия ръб за нов админ на дистрикта през май и е съдружник на ДеСантис. Gilzean също по този начин неотдавна увеличи своя шеф на личния състав, с който е работил на предходната си работа, за заместител дистриктен админ.

Миналия месец дистриктът позволи контракт без предложения на стойност $242 500 за актуализиране на своя незабавен обажда се в мрежа с компания, чийто основен изпълнителен шеф е работил с Gilzean във Флоридската комисия по нравственос, където и двамата са били назначени от DeSantis. След отбиване от известия в локалните медии за естеството на договорката без наддаване, основният изпълнителен шеф на компанията изиска договорът да бъде отворен още веднъж за открит развой на наддаване.

Disney съди DeSantis и членовете на Central Florida Tourism Надзорен областен съвет във федералния съд в Талахаси за поглъщането, потвърждавайки, че правата му на независимост на словото са били нарушени. Disney също се бори против окръга за контрол на туризма в Централна Флорида в щатския съд в Орландо.

Преди ръководството на окръга да смени ръцете си, поддръжниците на Disney в неговия ръб подписаха съглашения с Disney за прекачване на контрола върху дизайна и строителството в Disney Светът на компанията. Новите чиновници на DeSantis твърдяха, че „ покупко-продажбите за единадесет часа “ кастрираха пълномощията им и окръгът съди компанията в щатския съд за отменяне на договорите. Дисни заведе насрещни искове. Изслушване по делото в щатския съд е планувано за сряда.

Изпълнителен административен помощник, който напусна региона през юни, цитира „ подпалването на моста “ от назначените от DeSantis и Gilzean като причина, заради която тя напусна.

„ Наистина съм тъжен, че напущам региона, тъй като тук има страхотни хора, които правят страхотна работа “, сподели някогашният чиновник, който е работил в региона четири години. „ Надявам се, че могат да продължат вършете работата, която ни направи магията зад магията. “

___

Следвайте Майк Шнайдер в X, по-рано прочут като Twitter: @MikeSchneiderAP.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР