Орлан влиза на въоръжение в руската армия през 2015 г.

...
Орлан влиза на въоръжение в руската армия през 2015 г.
Коментари Харесай

Руската армия в Италия използва комплекса за аерозолна дезинфекция "Орлан"

" Орлан " влиза на въоръжение в съветската войска през 2015 година и е по-нова версия на " санитарното оръдие ТМС-65У ". Поради своята структура, средството може да се употребява и в най-сложните условия. Ефективността му се потвърждава най-добре от обстоятелството, че е в положение изцяло да обеззарази 90 кв. м за минута. През 2016 година " Орлан " взе участие в ликвидирането на епидемията от антракс, настъпила в Ямалския район.

Тази система е предопределена за ефикасна стерилизация на разнообразни типове транспортни средства, здания и други затворени обекти. Целият комплекс е ситуиран върху шасито на камиона КамАЗ-53501 и бе показан през 2015 година. Състои се от кран манипулатор и хидравличен кран, оповестява Marsonline.
Това разрешава ефикасна приложимост даже в най-сложните условия. Капацитетът му за стерилизация е към 90 кв. м за минута. Благодарение на размерите си, " Орлан " елементарно се помества във военнотранспортния аероплан Ил-76. Екипажът, който ръководи цялата система, се състои от трима души.

Използването ѝ бе маркирано при започване на август 2016 година при потушаването на антракс в Ямалския район.



Тази машина е " по-малкият брат " на специфичния руски комплекс за топлинна обработка и стерилизация на оръжията и военната техника ТМС-65У.
ТМС-65У разполага с турбореактивен мотор ВК-1, който нормално се употребява от изтребители МиГ-15 и МиГ-17, само че също и бомбардировачи Ил-28. С тази система военните съумяват да почистят транспортни средства от химикали по доста бърз и ефикасен метод или да основат мощни димни пердета, които да прикриват придвижването на войските по бойното поле.

Ефективността му е в действителност впечатляваща. Един ТМС-65У може да обеззарази 5 кв. км за час.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР