Оркестърът на Софийска опера и балет беше избран от великия

...
Оркестърът на Софийска опера и балет беше избран от великия
Коментари Харесай

Хосе Карерас избра Оркестъра на Софийска опера и балет за концерта си на 11 май в Арена Армеец

Оркестърът на Софийска опера и балет беше определен от великия испански тенор Хосе Карерас да извършва музиката от репертоара за последния му концерт в България на 11 май 2019 г в Арена Армеец. Организатор на събитието е Продуцентска компания АРТ БГ.
Маестрото се спря на оркестъра на столичната Опера измежду няколко оферти от страна на уредниците поради големия му опит с оперна музика освен в България, само че и с гастролите си по целия свят. 67-членната групировка познава чудесно огромна част от класическите арии, които Карерас ще извърши в София напролет на идната година. Музикантите ще разучават обаче и спомагателен материал, чийто партитури екипът на Карерас ще изпрати напълно скоро.
В грандиозния театър, в който ще се включат над 120 индивида екип, ще бъде последно Adios! на маестрото с българската аудитория, в което той ще изпее всички незабравими арии, трансформирали се в емблеми на няколко десетилетия. Концертът ще бъде извънредно специфичен за дългогодишната кариера на един от Тримата тенори, Карерас, тъй като ще бъде финален и за целия Балкански полуостров.

Бенефисния концерт на Хосе Карерас ще дирижира уважаваният испански диригент Давид Хименес. Очаква се скоро да бъдат оповестени и още гост-музиканти за концерта на 11 май в Арена Армеец, за който по всичко проличава, че ще се помни дълго от няколко генерации.
Билети за концерта на Хосе Карерас в София за България, Македония и Румъния, могат да се закупят в мрежата на Ивентим, както и онлайн на цени от 50 лева до 110 лева и ВИП места 180 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР