Оркестърът и хорът на Държавна опера – Русе, ще бъдат

...
Оркестърът и хорът на Държавна опера – Русе, ще бъдат
Коментари Харесай

Русенската опера открива прощалното турне на Карерас в Кувейт

Оркестърът и хорът на Държавна опера – Русе, ще бъдат част от прощалното турне на световноизвестния тенор Хосе Карерас, което стартира с два огромни концерта на 24 и 26 ноември в Кувейт, оповестиха от културния институт в крайдунавския град. Седмици наред музикантите се приготвят за изявата на един от най-изтъкнатите оперни артисти на нашето време, а на 19 ноември в Русе за подготовки с тях идва именитият испански маестро Давид Хименес, който ще дирижира откриващите концерти в Кувейт.

Представители на импресарската компания " Асара ", впечатлени от майсторството на русенския състав по време на оперния театър " Лучия ", вземат решение точно Русенската опера да партнира на великия тенор в първите два концерта от прощалното му международно турнето.

Концертите ще бъдат в Културен център „ Шейх Джабер Ал Ахмад “ (JACC) в столицата на Кувейт, разполагащ със зала с 2400 места, където Хосе Карерас ще извърши най-известните арии и любовни песни от репертоара си в гръмък мултимедиен театър, който ще подчертае богатата и многостранна кариера на огромния артист, прецизира rusemedia.

Отделно сред двата първи прощални концерта – на 25 ноември, Русенска опера ще има още един влиятелен ангажимент: оперна церемония с присъединяване на български и задгранични солисти, наречена Opera d`Amore. За присъединяване в този театър се приготвят и деца от българското учебно заведение в Кувейт. На трите прояви ще участва кралското семейство на Кувейт, чакат се високопоставени особи от Бахрейн, Саудитска Арабия и други, прибавя utroruse.com

Това е първи по рода си гастрол на подобен огромен състав от България в страната Кувейт, акцентират от нашето посолство там.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР