Оризови банички с ванилов аромат, които ще се превърнат в

...
Оризови банички с ванилов аромат, които ще се превърнат в
Коментари Харесай

Сладки оризови банички с ванилия

Оризови банички с ванилов мирис, които ще се трансфорат в обичана закуска на цялото семейство

Необходими Продукти

● кори за баница - 6 бр. фини
● ориз - 1 ч.ч. сварен авансово
● кафява захар - 1/2 ч.ч. кристална
● яйца - 1 бр. цяло
● жълтъци - 1 бр. за намазване
● кисело мляко - 1/2 кофичка (от 2%)
● сода бикарбонат - 1/2 ч.л. равна
● ванилия - 2 пакетчета (на прах)
● шарлан - за намазване

Начин на подготвяне

Количеството на продуктите в рецептата измерваме с чаена чаша с съдържимост 250 мл. Съставки са за 6 сладки банички.

В дълбока купа разбъркваме съставките за плънка, като с телена сладкарска бъркалка първо разбъркваме 1 яйце, а по-късно към него прибавяме кисело мляко, сода, ванилия на прахуляк и кафява кристална захар.

Разбъркваме отмерено дружно с ориз, авансово сварен на оризоварка.

Разстиламе фините кори за баница и взимаме първата. Намазваме я благодарение на силиконова четчица с малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло). Сгъваме я на три, тъй че да се получи къса и необятна лента.

По цялата лента, с изключение на без по краищата, разстиламе към 3 с.л. от млечно-оризовата плънка и както е показано на фотосите, загъваме баничка в триъгълна форма, като започваме от долния ляв ъгъл, който подвигаме и прилепяме към горния завършек на лентата.

След това завиваме получилия се триъгълник надясно и по този начин няколко пъти, до момента в който не пристигна ред на крайчето на лентата, което сгъваме във вътрешността и то остава от долната страна на баничката.

Повтаряме същото с другите кори и плънка и редим плътно триъгълните банички на леко разстояние в огромна плоска правоъгълна тава с хартия за печене.

Със силиконова четчица ги намазваме с размесен жълтък и печем на 200 градуса за към 15 минутки. На към 10-та минута от печенето, може да превключим фурната единствено на низък реотан.

Поднасяме по избор още топли сладките оризови банички с ванилия за една незабравима и засищаща закуска, обичана на всички!

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР