Оризът е от онези храни, които изглеждат много прости за

...
Оризът е от онези храни, които изглеждат много прости за
Коментари Харесай

Как да приготвим перфектния ориз

Оризът е от тези храни, които наподобяват доста елементарни за подготвяне. Истината е, че когато се заемем с варенето, се оказва, че има някои тънкости, които са ни убягнали, и в никакъв случай не се получава съвършен.

Това обаче не значи, че би трябвало да се откажем от готвенето и яденето му, тъй като изборът на подобаващ тип ориз е от извънредно значение и за здравето ни. Ето го и следващото доказателство: откривателите от Харвардската школа по публично здраве откриват, че потреблението на две или повече седмични порции кафяв ориз може да понижи риска от диабет вид 2.

И защото кафявият ориз не се обработва както белия, той към момента съдържа доста от потребните си хранителни субстанции и фибри, стабилизиращи кръвната захар.
 Снимка 488299

А с цел да разберем и по какъв начин тъкмо да го приготвим съвършената порция ориз, от Eat This Not That се доверяват на шеф-готвача Винсент Оливие от Fairway Market Cafe, който дава някои скъпи насоки.
 Картофите и за какво са по-полезни от белия ориз
Ето за какво картофите са по-полези от белия ориз

И без това ги избираме...

Ето и какви са стъпките, които би трябвало да следваме, в случай че желаеме да сварим съвършения ориз:
Изплакваме ориза. Това оказва помощ да се отървем от спомагателната скорбяла, която прави ориза по-лепкав, в сравнение с би трябвало да бъде. За задачата използваме цедилка и плакнем, до момента в който водата спре да бъде бяла. Правилното съотношението постоянно е две елементи вода към една част ориз. Оставяме водата да заври и слагаме малко лой (олио, зехтин). След като водата кипне, прибавяме ориза и оставяме да къкри. Слагаме похлупак на тенджерата и понижаваме температурата. Не подвигаме капака, с цел да ревизираме какво се случва. Колкото и примамливо да е, не трябва да го вършим, тъй като парата е от решаващо значение. След към 18 минути регулиране ориза. Ако е сварен, само че има спомагателна вода, просто я изцеждане от тенджерата. Накрая разбъркваме ориза с вилица.  Снимка 488298

Важно е да не забравяме, че всеки тип ориз изисква друго време за подготвяне. От 45 до 50 минути са нужни, с цел да се подготви пълнозърнест ориз, кафяв и див ориз. На белия му трябват не повече от 15-20 минути.
 Италия и по какъв начин оризът ѝ се трансформира в един от най-търсените артикули по време на пандемията
Когато китайците купуват ориз от Италия

Доживяхме и такива времена
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР