Оризът е основната храна на много държави от далечния изток.

...
Оризът е основната храна на много държави от далечния изток.
Коментари Харесай

Ето защо жените от Изтока никога не изхвърлят водата при варене на ориз

Оризът е главната храна на доста страни от далечния изток. В Европа се употребява и за пълнени зелеви ролки и пълнени чушки, за подготвяне на оризова каша, гювечи и салати. За всички тези ястия оризът би трябвало да се свари, само че какво да кажем за оризовия бульон? 

По предписание не е належащо особено да се подготвя оризова вода - това е натурален „ непряк артикул “ от готвенето на ориз. Вярно е, че в някои ястия оризът всмуква цялата вода и не остава течност. Така че, в случай че имате потребност от бульон, би трябвало да сварите ориза. За да извършите това, сложете ориза допълнително вода от нужното. Няма да имате потребност от масло и сол. Имаме потребност от запарка, в която оризът ще даде съдържащото се в него нишесте, а не самият ориз (въпреки че по-късно може да се употребява за готвене). Варете ориза на сдържан огън за 20-30 минути, до момента в който водата се трансформира в млечна течност. 

Някои просто накисват ориза за 30 минути. във вода със стайна температура. Дългогодишните последователи на оризовата вода - японците - упорстват, че кипенето извлича повече нишесте от ориза.

Смята се, че оризовата вода е на ниска цена и дейно естествено средство за разчистване, тонизиране и изсветляване на кожата, битка със слънчевите изгаряния и старческите петна. Азиатците ни твърдят, че ще има позитивен резултат още след първото приложение. Ние в действителност не имаме вяра в моментални cudesа, само че признаваме, че оризовата вода в действителност е способна да изглади кожата, да я почисти, да я укрепи. Лечебните свойства на оризовата вода са употребявани от японски гейши, които ценят светлата (бяла) кожа.

При постоянна приложимост на оризова вода се споделя, че хиперпигментацията или кафявите петна понижават, защото отварата работи тъкмо като всеки безценен изсветляващ серум или крем.

В Корея специфични маски се ползват върху лицето посредством разбъркване на оризова вода с малко количество лимонен сок и пшенично брашно. Има легенда, че дамите от кралския замък по време на династията Чосон от 17-18 век. употребила оризова вода за избелване на кожата и се смятали за несравними хубавици.

Оризовата вода също оказва помощ при акне и инфектиране, защото понижава зачервяването, а нишестето, отделено от ориза във вода, успокоява възпалението при екзема.

Какво споделя науката за въздействието на оризовата вода върху кожата?

Изследванията демонстрират, че оризовото вино, създадено с ферментирало оризово нишесте, има естествени слънцезащитни свойства. Оризовото вино също усилва количеството колаген в кожата, което я прави еластична и оказва помощ за попречване на бръчки. Други проучвания показват резултата срещу стареене на ферментиралата оризова вода върху кожата.

Оризовата вода укротява и подхранва косата

Смята се, че оризовата вода е способна да се грижи за косата, служейки като еликсир. Японски учени потвърдиха този факт, като откриха посредством проучвания, че оризовата вода усъвършенства еластичността на косата и разресването.

Оризов бульон като здравословна напитка

Много азиатци имат вяра, че диетата с високо наличие на ориз има изгоди за здравето и предизвиква дълголетието, а оризовата вода е част от тази диета.

Проучване, поръчано от седмично здравно списание със солидна интернационална известност открива, че оризовата вода оказва помощ за попречване на дехидратацията. Това свойство на бульона е изключително правилно през горещото лято. Наличието на минерали в тази течност оказва помощ да се обезпечи съответна хидратация на тялото, като се попълнят питателните субстанции, изгубени посредством потта.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР