Оrion се разработва от НАСА и Lockheed Martin, като скоро

...
Оrion се разработва от НАСА и Lockheed Martin, като скоро
Коментари Харесай

НАСА показа новата капсула за кацане на Луната

Оrion се създава от НАСА и Lockheed Martin, като скоро ще бъде изпратена до Луната, само че без екипаж. По-голямата част от работата и тестванията по Orion към този момент са завършени. Остава още малко работа и капсулата и сервизният модул ще са изцяло подготвени за последни проби на Земята.



След това задачата Artemis 1 планува Orion и Space Launch System да бъдат изстреляни до Луната, като ще я обиколят и ще правят серия проби. Целта да се ревизират всички системи и процеси преди изпращането на идващия екипаж. В него се планува да бъде и първата жена, която ще стъпи на Луната.

Следващата фаза ще е Artemis 2, в която ще взе участие и действителен екипаж. Той няма да кацне на Луната, а ще прави проби в орбита към нея, като ще се направи и инспекция на процедурата по връщане и кацане на Земята. Това би трябвало да стане през 2023 година

Ако всичко е наред, през 2024 година ще стартира и Artemis 3. Това ще е задачата с действително кацане на Луната. Тя ще даде начало и на опитите за определяне на непрекъснато човешко наличие на Луната, което би трябвало да е осъществено до 2028 година То ще има съществена роля и за събиране на опит за бъдещите пътувания на хора до Марс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР