Оригиналното издание на романа на френския писател бе продадено в

...
Оригиналното издание на романа на френския писател бе продадено в
Коментари Харесай

По следите на изгубеното време на Марсел Пруст би всички рекорди на търгове

Оригиналното издание на романа на френския публицист бе продадено в Париж за рекордните 1,51 млн. евро, оповестяват от аукционната къща „ Сотбис “. Никое друго литературно произведение на френски език не е стигнало на търг до такава сума. Сто и пет години след публикуването на първия том, ние постоянно тръгваме " в търсене на изгубено време ".

В Париж, истинското издание на „ По следите на изгубеното време “ на Марсел Пруст бе продадено за 1,51 милиона евро, което е международен връх за автентично произведение на френски език, научаваме от „ Сотбис “. Този необичаен образец, носещ номер 1 и подарен от Пруст на Люсиен Доде, оценен сред 600 000 и 800 000 евро, е бил в библиотеката на Пиер Берже. Продадоха на търг смарагд с тегло 1,6 кг Огромен занемарен смарагд, тежащ 1,6 кг, бе продаден на търг за близо 60 000 долра, оповестява ТАСС. Купувачът е бижутерска ко... Прочети повече Предишният връх за автентично произведение на френски език е подложен на търг през 2009 година за автентично издание на „ Цветя на злото “ на Бодлер, продадено по това време за 775 000 евро. " Много съм благополучен. Пазарът удостовери усета на Пиер Берже ", разяснява специалистът Беноа Форжо. Четвъртата продажба от библиотеката на Пиер Берже възлиза общо на 8,10 милиона евро, двойно от предстоящата. Освен „ По следите на изгубеното време “, едно истинското издание на „ Есета “ на Мишел дьо Монтен бе продадено за 682 000 евро.

Предварително то бе оцененон на 400 000 - 500 000 евро, напомня БГНЕС. Един от най-ранните френски преводи на „ Животописите “ на Плутарх, една от настолните книги на Ренесанса, бе продаден за 671 780 евро. Този ръкопис на пергамент, илюстриран с 54 рисунки на цяла страница, бе оценен сред 400 000 и 600 000 евро. Шедьовърът на Ренесанса, считан за основополагащата книга на актуалната ботаника ( " История на растенията ", 1542) на Леонард Фукс бе продаден за 425,000 евро. Илюстрирана с 512 голямоформатни рисунки, гравирани върху дърво, напълно оцветени съгласно епохата, хербарият на Фукс съставлява същинската поява на научната рисунка в ботаниката.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР