Оригиналното име на пиесата Двете малки свраки, носещи късмет“ всъщност

...
Оригиналното име на пиесата Двете малки свраки, носещи късмет“ всъщност
Коментари Харесай

Ивайло Захариев: Пиесата Двете малки свраки, носещи късмет е моят първи режисьорски опит на сцена. 

Оригиналното име на пиесата " Двете дребни свраки, носещи шанс “ в действителност е " Джими и Алфред “ – една радиопиеса, която Михаил Казаков прави особено за националното радио, а аз имах удоволствието да изиграя една от функциите. Това сподели в предаването " Добър ден, България " на Радио " Фокус " Ивайло Захариев, артист и режисьор.

" Но след това тя ще бъде вечно скрита за глухата общественост. Затова, дружно със самия създател, направихме една реорганизация по този начин, че да може да се слага на сцена, а екипът на спектакъл " Мим-Арт “ се включи към този момент с новото заглавие " Двете дребни свраки, носещи шанс “ с цел да го изиграем по този начин, че хем чуващите, хем глухите да могат да се насладят на това произведение ", добави Захариев.

Това е първият негов режисьорски опит на сцена. 

" За благополучие, с трупата на " Мим-Арт “ ни събират доста години работа, в които още след моето довеждане докрай, а пък и след тяхното довеждане докрай на Театралната академия, сме играли доста представления. Когато художественият им началник Мария Атанасова ми предложи да създадем нещо дружно, видях тази опция нашето другарство да продължи по един нов метод и ми хареса " добави Ивайло Захариев. 

Той показа още, че е научил езика на жестовете още когато е почнал подготовки с тях, преди години, а в този момент, когато към този момент той е формален, те даже го поправят, когато бърка. И се радва, че по този метод може да поддържа връзка с тях свободно. 

Методологиите към този момент са такива, че глухите могат да показват себе си, с изключение на посредством жестове, и посредством глас. " Даже на една от актрисите успяхме да сложим по подобен метод микрофона, с цел да може да изговори своите реплики, записахме ги и те вървят като гласа на един от героите по този начин, че тя да може да изиграе по най-хубавия метод тази роля ", добави Захариев. 

Представлението е финансирано от Министерството на културата по този начин, че да може да доближи до повече деца. 

 

" Искаме в този момент, откакто направихме това детско зрелище, да създадем едно ново зрелище за възрастни, където отново да могат глухи и чуващи артисти да играят. И също по този начин нашата аудитория да има опция хем чуващите да гледат, хем глухите също по този начин да схващат и да са част от културния живот на театъра. В настоящето зрелище има и чуващ артист, с цел да може по някакъв метод тази последователност, нещата да бъдат сложени на равно равнище. И се веселя, че в действителност Георг Киряков, който пристигна като гост-актьор, одобри и даде цялото си сърце, с цел да опознае екипа и да даде най-хубавото от себе си ", описа още Захариев.  

Предвидено е на 25 и на 26 февруари представлението  " Двете дребни свраки, носещи шанс “ да бъде играно в залата на спектакъл " Мим-Арт “, който е в квартал " Стрелбище “ в София. " Имаме и проекти за турне из страната, тъй че напълно скоро ще пусна информация в обществените мрежи и за това ", добави режисьорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР