Оригиналният код на Уърлд уайд уеб“ (WWW), написан от Тим

...
Оригиналният код на Уърлд уайд уеб“ (WWW), написан от Тим
Коментари Харесай

Продават кода на „WWW“ за $1000?

Оригиналният код на „ Уърлд уайд уеб “ (WWW), написан от Тим Бърнърс-Лий, ще бъде продаден на търг като част от незаместим токен (NFT), съобщи Ройтерс. Наддаването е проведено от аукционна къща „ Кристис “. Обявената първична цена за кода е единствено 1000 $, а търгът ще се организира онлайн в края на месеца.

Обявеният за продажба от „ Кристис “ незаместим токен съдържа истинския код на международната мрежа „ Уърлд уайд уеб “, анимирана визуализация, писмо, написано от Бърнърс-Лий и цифров афиш на целия код от истински файлове.

Файловете съдържат 9555 реда код, в това число внедряването на трите езика и протоколите, измислени от Бърнърс-Лий: HTML, HTTP и URI. Добавени са и истински HTML документи с указания към първите консуматори на мрежата по какъв начин да употребяват приложението.

Незаменимите токени – неповторим дигитален маркер, криптиран в подписа на създател, който удостоверява собствеността и достоверността му, са най-новата инвеститорска фикс идея на фона на бързото разгръщане на пазара на цифрово изкуство.

През март аукционната къща „ Кристис “ продаде за близо 70 милиона $ първата напълно цифрова творба „ Всекидневия – Първите 5000 дни “ на американския дигитален художник Майк Уинкълман, прочут като Бийпъл.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР