Оригиналният факел на Статуята на свободата вече е преместен в

...
Оригиналният факел на Статуята на свободата вече е преместен в
Коментари Харесай

Музей приютява оригиналния факел на Статуята на свободата

Оригиналният факел на Статуята на свободата към този момент е изместен в музей. Музеят ще отвори порти следващата година и всички експонати в него ще бъдат отдадени на паметния американски монумент.

Хиляди туристи и гости на остров Елис станаха очевидци на демонтирането на паметния факел от основите на паметника, където той се намира от 80-е години насам. Артефактът беше пренесен върху камион със специфична хидравлика, която гълтам вибрациите. Техниката обезпечи сполучливото транспортиране на факела, построен от стъкло.
Джон Пилцекер - шеф на фондацията " Статуя на Свободата - Остров Елис ": Това е един от най-ценните ни артефакти. Затова би трябвало да го преместим доста деликатно. Когато факелът към този момент е сполучливо инсталиран в музея, ще стартират процедурите по неговата реституция.  © Българска телеграфна агенция
През 1984 година се наложило фондацията, която дава отговор за положението на паметника, да демонтира оригинала заради големи вреди от разяждане. Тъй като реставрацията му била невъзможна за времето, той бил сменена с имитация година по-късно.
Джон Пилцекер - шеф на фондацията " Статуя на Свободата - Остров Елис ": Преместваме истинската факел от пиедестала и ще го поставим в нов музей. Догодина всички четири и половина милиона гости на острова ще имат опцията да я видят от близко.
Специалният музей, отдаден на емблематичния монумент, ще отвори порти през май следващата година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР