Оригинална сватба в стила на социализма вдигнаха в Смолян Димитрия

...
Оригинална сватба в стила на социализма вдигнаха в Смолян Димитрия
Коментари Харесай

Сватба като във соц-а вдигнаха в Смолян СНИМКИ

Оригинална женитба в стила на социализма подвигнаха в Смолян Димитрия Кавакова и Димитър Настанлиев. Двамата подписват брак нна рождения ден на Димитрия, която навърши 29 години. " Обмисляхме какво да ни е тържеството, към този момент се вършат доста " горски " сватби и станаха еднотипни, искахме нашата да е истинска и запаметяваща се.

Така се роди непринудено концепцията, напълно на моята брачна половинка, сватбата да е в стила на социализма. Тя е историк и сватбата ни беше свъзана с историята ", сподели 34-годишният жених. Димитър е приключил магистратура " Счетоводство и надзор " в СА " Д.А.Ценов " в Свищов и работи в Регионалната дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Смолян, а Димитрия е приключила висше обучение " История " и е археолог. Работи в Регионалния исторически музей в Смолян.

Поканата за сватбата им е като първа страница на вестник " Народна юноша ", а украсата на сватбеното празненство бе изпъстрена със соц. лозунги и табели: " Машината обича милувка, грижливо гледане и смазка! ", " Селянино, изми ли си яйцата? ", " Допуснатият брак е неволя за целия колектив ", " Да не оставим неодрусана слива в нашето село ".

Празничната маса пък бе накипрена с телефон с шайба, чернобели фотоси, касетки с музика, книгите " Първа обич " и " Първа дружба ", остарели шевна и пишеща машини, грамофон и други атрибути от времето на соц-а. Колата на младоженците също бе украсена като по време на социализма - с кукла и цветя на предния похлупак. След соц. сватбата младоженците карат меден месец на запад - в Швейцария.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР