Ориентировачи от цялата страна идват в Търговище за двудневни състезания.

...
Ориентировачи от цялата страна идват в Търговище за двудневни състезания.
Коментари Харесай

Ориентировачи от цялата страна идват в Търговище за две състезания

Ориентировачи от цялата страна идват в Търговище за двудневни надпревари. Градът е хазаин на две надпревари - за купа " Мисионис " в събота и по планинско тичане " Мисионис трейл " в неделя. Организатор е локалният клуб по насочване " Вариант 5 ", заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят Петранка Ангелова.

Заявки за присъединяване в купа " Мисионис " са подали над 300 ориентировачи от всички краища на България. Най-малката спортна група е до 10 години, а най-възрастните участници - до 70 години.

Стартът и финалът на спортния конгрес ще бъдат в покрайнините на хижа " Младост ". Домакините са изготвили нова карта и надпреварата ще се разгърне в напълно чужд регион.

Вечерта за участниците в двете съревнования ще има " Вечер на ориентировача ", оповестиха уредниците.

" Мисионис трейл " се организира за четвърта поредна година. С всяка броят на участниците пораства. Сега те са над 300, не престават и записванията, макар изтеклия период. Трасето минава през живописната околност " Парка " - близо до града, а участниците ще имат опция да прегледат и разкопките на античния град " Мисионис ".

Състезанието ще протече в четири стадия: 1 км за деца до 10 години; вторият е 5,5 км, третият е 11 км и четвъртият - нов миг - 28 км. Тук трасето също е ново, дължината е увеличена и това притегли доста участници, добави Ангелова. По думите й трасето е забавно - сменят се равнинни и хълмисти местности, някои от които могат да се преминат само като се провървят.

В една от дистанциите ще се включи и компания с 40 души личен състав.

За всички финиширали са обезпечени медали, ще има и дребни дарове от спонсори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР