Орхидеите са прекрасно растение за подарък на вашите близки, но

...
Орхидеите са прекрасно растение за подарък на вашите близки, но
Коментари Харесай

Грижите, които трябва да полагаме за орхидеята за хубав цъфтеж

Орхидеите са прелестно растение за подарък на вашите близки, само че дано бъдем почтени, те имат репутацията на много сложни за поддръжка. Всъщност, с малко ноу-хау, ще откриете, че за орхидеите е изненадващо елементарно да се грижите и е изцяло допустимо да я запазите  жива в продължение на години.
Мит за поливането на орхидеите
Орхидеите постоянно се срещат като диви в тропическите гори, no не се нуждаят от мощно поливане.
Всъщност, най-често срещаният метод хората да навредят на орхидеята е посредством прекомерното поливане. Златното предписание е да се подсигурява, че растението не стои непрекъснато във вода, тъй че корените да загният.
Ето три метода, по които можете да поливате орхидеите:
1) Потапяне
Повечето орхидеи се засаждат в транспарантен резервоар със саксийна среда като пръст и кора. Използвайки дестилирана или неотдавна преварена и охладена чешмяна вода, напълнете транспарантната саксия за орхидеи и задържащата саксия, тъй че корените на цветето да са изцяло потопени.
Не пълнете над тази точка - напълнете тъкмо под короната на орхидеята и оставете орхидеята да кисне.
След 10-15 минути извадете орхидеята от водата и я оставете да се отцеди за 5 минути. Излейте останалата вода от контейнера.
След като орхидеята отцеди непотребната вода, върнете я назад на мястото ѝ.
Колко постоянно?
В взаимозависимост от това къде е сложена орхидеята и времето от годината, потапяйте я един път седмично.
2) Кубчета лед
Да, по този начин е. Кубчетата лед напряко от дребна / приблизително огромна тава за лед са превъзходен метод за напояване на орхидеи.
 Ако поливате ОРХИДЕЯТА по този начин, вие я обричате на СМЪРТ Ако поливате ОРХИДЕЯТА по този начин, вие я обричате на СМЪРТ
Силно усещане ни прави това, че в последно време от ден на ден хора вземат решение да отглеждат орхидеи в дома си. Неопитните градинари не са наясн...
Колко постоянно може да употребявате кубчета лед?
В взаимозависимост от сезона и къде се държи орхидеята, слагайте по едно кубче два пъти седмично върху средата под листата.
Бъдете деликатни, с цел да сте сигурни, че в саксията няма да стои вода и в случай че е допустимо, отстранете непотребната вода, в случай че забележите някакво събиране на вода в орхидеята. Можете също по този начин да се каже, че има прекалено много вода, в случай че саксията  е станала доста тежка и се разклаща, когато я наклоните.
3) Наливане
Ако потапянето или ледените кубчета не е вашето нещо или в случай че орхидеята не може да се извади от саксията си, можете да опитате метода за наливане.
 Наторете орхидеите с това и те ще цъфнат още на идващия ден Наторете орхидеите с това и те ще цъфнат още на идващия ден
Безспорно орхидеите са измежду най-желаните растения. Те са мощно желани най-много поради цветовете, които са способни да украсят вся...
Обикновеното наливане също е добър способ за напояване на орхидеи. Ако орхидеята не може да бъде извадена от по-голямата си саксия, имайте поради, че тя може да няма дренажни отвори.
В този случай поливайте спестовно, защото орхидеите ще страдат, когато стоят в доста насъбрана вода. Също по този начин се постарайте водата да не се излива непосредствено върху растението, а в корените под листата в основата.
Избягвайте попадане на вода в процепите на листата. Ако това се случи, вземете забрадка и изтрийте непотребната влага, с цел да предотвратите изгниване.
Колко постоянно?
В взаимозависимост от сезона и къде се намира вашето растение, прибавянето на чаша дестилирана или преварена и охладена чешмяна вода е уместно да се прави един път седмично..

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР