Орхан Памук тъкмо завършвал новата си книга Чумни нощи, в

...
Орхан Памук тъкмо завършвал новата си книга Чумни нощи, в
Коментари Харесай

Орхан Памук завършвал роман за пандемия, когато настъпил коронавирусът

Орхан Памук таман завършвал новата си книга " Чумни нощи ", в която детайлно разказва пандемия от предишния век, когато новият ковид почнал да се шири из света, оповестява " Хюриет дейли нюз " и Българска телеграфна агенция.
Нобеловият лауреат е бил на път да приключи романа си, отдаден на чумна пандемия при започване на 20 в., когато избухнала пандемията от Ковид-19.

Пред " Ню Йорк таймс " писателят споделя, че разпространяването на ковид го е разстроило и предиздвикало краткотрайно да забави темпото на романа, само че в този момент към този момент е стимулиран да го приключи.

В друго изявление създателят споделя, че действието на романа " Чумни нощи " се развива на фиктивен остров в триъгълника Крит-Кипър-Родос под ръководството на Османската империя. В този османски вилает от 1894 година се разпространявала чума, пристигнала от Индия и Китай.

" Работя интензивно, пробвайки се да довърша " Чумни нощи ", исторически разказ, който се случва през 1901 година по време на третата пандемия от чума. Започнах да пиша този разказ преди четири години. Изведнъж по улиците започнаха да се случват всички чумни истории, за които съм чел и писал. Това ме изненада и ме забави за известно време. Но в този момент още веднъж съм стимулиран да завърша историческия си разказ.

През последното десетилетие образният актьор в мен искаше да се включи в литературните ми планове. " Музей на невиността " беше подобен план, разказ и музей, където романът е самобитен изяснителен азбучник за музея.

Също по този начин възнамерявам да слага няколко рисунки, картини и карти в " Чумни нощи ". Те са под въздействие на всички медицински текстове и фотоси, които видях през последните три години. Опитвам да илюстрирам по доверчив метод света, който изобретявам ", сподели пред " Ню Йорк таймс " професорът и учител по сравнителна литература и креативно писане в Колумбийския университет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР