Оргомната смелост на украинците и изключителното единство на международната общност

...
Оргомната смелост на украинците и изключителното единство на международната общност
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Войната на Путин ще бъде провал заради смелостта на украинците

Оргомната храброст на украинците и изключителното единение на интернационалната общественост ще доведат до неуспех войната на Владимир Путин. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред

„ Не е време за комерсиална война с най-близките ни сътрудници, с тях би трябвало да обединим сили в поддръжка на Украйна “, прикани тя.

Фон дер Лайен уточни, че за тази зима Европейски Съюз се е подсигурил с изкопаеми горива, само че цените порастват. Тя означи, че от началото на войната Русия е понижила с 80 на 100 доставките на газ за Европа.

По нейните думи Русия се е пробвала, само че не е съумяла да изнуди Европейски Съюз с енергийните доставки. „ Евтините съветски енергоносители бяха част от метода, по който работят доста европейски производства. Това завърши с началото на войната и няма да се върне – това е неуместната истина “, заключи Фон дер Лайен.

Председателят на Европейска комисия предложи също Европейски Съюз и Съединени американски щати да обединят сили, с цел да преодолеят монопола на Китай при доставката на първични материали.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски още веднъж изиска основаването допустимо най-бързо на специфичен арбитражен съд, в който
да бъдат съдени закононарушенията на Русия,
осъществени в Украйна. Този апел той насочи във връзка присъждането на премията на Европейския парламент за независимост на мисълта „ Сахаров “, съобщи Франс прес.

„ Ние не можем да чакаме края на войната, с цел да надигнем пред съда тези, които са провокирали тази война. Ние би трябвало също по този начин да предотвратим повтарянето на сходна експанзия “, съобщи Зеленски, който приказва посредством видеоконферентна връзка пред Европейския парламент. Там през днешния ден се състоя церемонията по отсъждане на оценката. По-рано през годината Екологичен потенциал присъди оценката на украинския народ.

Думите на Зеленски пристигнаха малко откакто представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че не се разисква никакво помирение по Коледа или Нова година.

Наградата „ Сахаров “ за независимост на мисълта възнаграждава всяка година напъните на хора и организации, защитаващи правата на хората и гражданските свободи. Към премията има и сума от 50 000 евро. На няколко пъти тези, които са я спечелили, след това са получили и Нобеловата премия за мир. Такъв е казусът с конгоанския гинеколог Денис Муквеге, язидката Надя Мурад, пакистанката Малала Юсафзаи или с Нелсън Мандела, който бе и първият лауреат на премията „ Сахаров “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР