Организмът ни сам се бори с килограмите, които сме качили

...
Организмът ни сам се бори с килограмите, които сме качили
Коментари Харесай

Проф. Донка Байкова: Организмът ни сам се бори с килограмите, които сме качили по празниците

Организмът ни самичък се бори с килограмите, които сме качили по празниците. Той ги смята за свои структури и доста бързо може да се лиши от тях, тъй че би трябвало единствено малко да му помогнем. Това съобщи диетологът проф. Донка Байкова пред БТВ.

Не е належащо да подходим стресово, посъветва тя.

По думите ѝ би трябвало да започваме гладко да отстраняваме някои неща от менюто си.

Проф. Донка Байкова уточни още, че сега са настоящи моно диетите. „ Ако ядете единствено по няколко яйца дневно, с доста течности, ще свалите още първия ден 1 кг. Организмът употребява доста сила, с цел да разгради тази храна и все едно че се движим, сподели още диетоложката ".

Според нея обаче не би трябвало да прекаляваме със солта и акцентира, че в действителност би трябвало да пием доста течности. Друг вид за бързо събаряне на килограми е един ден да се ядат единствено картофи, вторият ден – единствено риба или единствено яйца, и третият ден – единствено плодове и зеленчуци.

Проф. Донка Байкова предложи киселото мляко за пречистване на стомаха, а зеле, броколи и карфиол – за черния дроб, диоретични резултати пък могат да се реализиран с плодове и зеленчуци. За тези, които в този момент стартират диета, проф. Байкова напомни, че би трябвало да поддържат добър имунитет, тъй като сме в интервал на захлаждане и грип. През студените дни би трябвало да се одобряват билкови питиета и растителни антибиотични вещества, предложи още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР