Организмът ни е подложен на вредното влияние на токсините всеки

...
Организмът ни е подложен на вредното влияние на токсините всеки
Коментари Харесай

6 храни за детоксикация през зимата


Организмът ни е подложен на нездравословното въздействие на токсините всеки ден. Ако подберем храната си вярно, можем да премахнем тези субстанции и се преборим със свободните радикали . Напоследък думата детокс е доста известна. Има чайове, специфични бутилки и какво ли още не, за което се счита, че оказва помощ за филтриране на организма.

Поне един ден от седмицата би трябвало да бъде за филтриране или по този начин наречения детокс . Това може да стане посредством избрани храни.

Цвекло

На доста места по света цвеклото се употребява за натурално средство за филтриране на кръвта и чербия дроб, за зарзават, който зарежда тялото с сила. Цвеклото, тиквата, морковите, са чудесни детоксикатори, изключително през есента и зимата, когато пазарът ни предлага обилие от тях.

Редовната консумация на цвекло доставя на организма субстанции като фолат , манган, калий и фибри . Всички те са потребни за попречване на умората, възстановяване на кръвния поток и обезвреждане на тежките метали и отрови в тялото.

Чиа

Семената са превъзходен източник на фибри. Една супена лъжица с тях съдържа към 5 грама. Тоест единствено няколко супени лъжици чиа дневно са ни задоволителни, с цел да си осигурим половината от потребността на тялото от нишки. Фибрите са потребни, тъй като оказват помощ на храната да се движи по-свободно в червата, усъвършенства тяхната функционалност и процеса на изхождане.

Фибрите обезпечават възприятие на задоволеност в стомаха, което контролира холестерола . Преди да стартираме да използваме чиа би трябвало да знаем, че семената се накисват авансово във вода.

Копър

Копърът се употребява за подкрепяне на храносмилането след преяждане в доста от източните култури. Растението има успокоителен резултат върху храносмилателната система и в същото време доставя на организма ни витамин С и фибри. Те имат антибактериални свойства и покачват имунитета. Копърът може да се употребява недопечен или варен в ястията, както и под формата на чай.

Има етерично масло от копър, което се употребява за колики при бебетата, облекчение на стомашните конвулсии, понижаване на отичане след хранене.

Зеленолистни зеленчуци

Те са най-хубавата храна, която може да одобряваме за детоксикация на организма. Спанак, рукола , глухарче, се употребяват необятно в националната медицина при камъни в жлъчката, проблеми с бъбреците и проблеми с черния дроб . Зеленолистните зеленчуци подкрепят прочистването на тялото от отрови с помощта на високите им равнища на фибри, вода и магнезий. Затова е добре да ги включваме в храненията съвсем всеки ден.

Свързани публикации.. Червено цвекло - витаминозна бомба 0 Семена от чиа пазят от възпаления и намаляват холестерола 1 Детоксикация след имунизиране и банкет на антибиотици 0

Костен бульон

Той се подготвя от кокали и месо на пасищни животни (най-вече телешко), като към него се прибавят зеленчуци, пресни билки. Тази примес има мощни противовъзпалителни съставки като колаген, антиоксиданти, електролити, витамини и минерали. Бульонът доставя на организма аминокиселини, които основават протеини като пролин, аргинин и глицерин.

Плодове

Кой не ги обича? Те имат страховит усет и са цялостни с потребни хранителни субстанции. Плодовете съдържат мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които вземат участие в детокса. Най-много се съдържат в малини, боровинки, акай, годжи бери, нар, ябълки.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР