Организират се специални полети, с които български граждани от Испания

...
Организират се специални полети, с които български граждани от Испания
Коментари Харесай

Българи ще бъдат докарани от Испания и ОАЕ с извънредни полети

Организират се специфични полети, с които български жители от Испания и от Обединените арабски емирства ще могат да се завърнат в страната, оповестиха от Министерството на външните работи.

От Испания българите ще бъдат докарани със аероплан със 180 места на самолетна компания " България Ер ". Той ще пътува по маршрут София-Мадрид-Барселона-София и с него ще се приберат български жители, които са изявили предпочитание за това в посолството ни в Мадрид и в генералните консулства в Барселона и във Валенсия. Те би трябвало заплатят сумата от 300 евро, която покрива разноските по полета.

Към момента има поръчки, надвишаващи потенциала на самолета, само че до събота вечерта единствено 51 от деклариралите са направили заплащане на дължимата сума, прецизират от Министерство на външните работи. След възнаграждение на всички места в самолета самолетната компания има подготвеност незабавно да извърши полета.

По информация на задачата ни в Мадрид към 30 наши сънародници, пребиваващи на остров Тенерифе, също са декларирали желанието да се завърнат в България.

Тъй като тяхното прибиране с пряк полет за София би коствало по към 1000 евро на човек и те са отхвърлили тази опция, са били посъветвани от нашите консулски чиновници да се придвижат към Мадрид или Барселона с постоянни полети от Тенерифе, които към момента се реализират.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР