Организират мълчаливо бдение в памет на починалия от коронавирус абитуриент

...
Организират мълчаливо бдение в памет на починалия от коронавирус абитуриент
Коментари Харесай

Два месеца след смъртта на абитуриента с К-19, във Велико Търново ще направят...

Организират безмълвно бдение в памет на умрелия от ковид зрелостник от Велико Търново. Гражданската самодейност под наслов "Справедливост за Христо " ще е в двора на болничното заведение. Това стана ясно от обръщение, публикувано в обществените мрежи, оповестява " ".

"Уважаеми съграждани, скъпи близки и не толкоз близки, познати и непознати, хора съпричастни към нещастието сполетяла Христо и такива изпитали лекарската неточност върху себе си! На 16 октомври от 19:00 часа, в двора на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов " - Велико Търново, откъм ул. "Ниш ", организираме безмълвно бдение със свещи под наслов "Справедливост за Христо ".



Христо Денев - едно прелестно дете-ангел, приключи земния си път точно там, в тази болница, и от нея би трябвало да стартираме битката истината за непрежалимата му кончина да излезе на бял свят!

Защото към този момент има сигнали, че се гласи прикриването й!

Каним всички вас, които месеци наред изказвахте съпричастност и поддръжка към фамилията му, както и всички смятащи, че има несправедливост.
Нека бъдем до него и дружно да настояваме истината да излезе нескрито! ", написа в обявлението.

19-годишният Христо Денев е бил приет в болница на 12 юли с позитивен PCR тест за ковид. Девет дни по-късно положението му се влошило и младежът е бил изместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни битка за живот, на 31 юли момчето издъхнало.

Бащата на младежа-адвокат Иван Денев обществено разгласи, че желае следствие по случая и подава тъжба в прокуратурата.

Всички прокурори от Великотърновския Апелативен регион си направиха отказ поради това, че чичото на юрист Денев-Емил Денев е зам.ръководител на Апелативната прокуратура. Заради това с следствието се заеха софийски държавни обвинители.



Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори образуваха досъдебно произвеждане за това, че на 31 юли в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно-регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха, е била породена гибелта на младежа.

През август бе осъществена аутопсия на младежа след ексхумация на тялото. Наскоро в продължение на седмица в Следствената работа във Велико Търново са правени разпити на медицинския личен състав от болничното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР