Организираните привърженици на ЦСКА-София изпратиха открито писмо, в което настояват

...
Организираните привърженици на ЦСКА-София изпратиха открито писмо, в което настояват
Коментари Харесай

Сектор Г отправи ултиматум към правителството

Организираните последователи на " ЦСКА-София " изпратиха намерено писмо, в което упорстват ограничаването от най-много 1000 души в един бранш по време на футболните мачове да отпадне за финала за Купата на България идната сряда. На 1 юли столичани ще се изправят против " Локомотив " (Пд) на Националния ст. " Васил Левски " в София в спор за второто най-значимо отличие в българския футбол.

От почитател организацията " Сектор Г " са адресирали апела си до премиера Бойко Борисов, спортното министерство, футболния съюз, професионалната лига и районната здравна ревизия на София. В писмото си " алените " ентусиасти насочат ултиматум към държавните институции, че в случай че настояването им не бъде задоволено, никой от агитката няма да влезе на стадиона, което ще сътвори предпоставки за нарушение на публичния ред по улиците на града.

Ето цялостния текст на писмото, оповестено във " Facebook " (с незначителна редакторска намеса):



" ДО

Министър-председателя на Република България
Министерство на младежта и спорта
ПФЛ
БФС
РЗИ-София

Уважаеми Дами и Господа,

Бихме желали да Ви осведомяваме, че почитател клуб " Сектор Г ", в ролята си на събирателна конструкция на проведените последователи на ЦСКА, има за цел с изключение на да съставлява и да пази ползите на по-голямата част от обединената алена общественост. От безусловно един час след края на полуфинала реванш с " Ботев " до тази заран в това число, получихме почти 15 000 поръчки от почитатели от цялата страна за билети за идния край. Заявки от хора, които ще дойдат в София, с цел да са покрай обичания тим в тази значима борба за следващия трофей в славната му история и хора, за които отпуснатите от Ваша страна 4000 места от Националния стадион, са извънредно незадоволителни.

Би било неистина от наша страна, в случай че кажем, че можем да поемем отговорността за това, което ще се случи, в случай че по-голямата част от тези почитатели остане отвън рамките на Националния стадион. Нека съпоставим обстановката със прилежаща Сърбия, където финалът за Купата на страната се организира с аудитория на стадиона, и даваните за образец от премиера в ограниченията за битка с ковид Германия и Холандия, които възнамеряват да пуснат почитателите на спортните уреди на финалите за техните национални купи.

По хипотеза, събитията навън не би следвало да носят по-голям риск за здравето на хората от да вземем за пример отворените и работещи сега на 50% от потенциалите си нощни клубове, в които хипотетично под въздействието на страстта и алкохолните вещества 300 души могат да разделят между тях по-малко от 300 кв. метра затворена повърхност. А това, по наши скромни калкулации, не дава отговор на предписаната в наредбите обществена отдалеченост от метър и половина.

Принципността е една от фундаменталните истини в живота ни, която служи за основа, върху която формираме държанието си. Тази праволинейност ни води и до края на нашето писмо и есенцията на това, което желаеме да кажем - или дружно ще намерим метод всички или най-малко по-голямата част от искащите да гледат мача онлайн да поддържат обичания си тим на стадиона, спазвайки нужните наставления за обществена отдалеченост, или никой от нас няма да влезе и всички дружно ще следим мача от друго място. Вярваме, че ще вземете вярното решение в името на футбола и неговите почитатели!

ОТ Организираните последователи на ЦСКА "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР