Организирани са над 40 обучения в 66 населени места в

...
Организирани са над 40 обучения в 66 населени места в
Коментари Харесай

Samsung България: Над 650 учители преминаха през обучения за модернизиране на учебния процес

Организирани са над 40 образования в 66 обитаеми места в границите на локалната стратегия Smart Classroom на Samsung, част от корпоративната обществена отговорност на компанията
През първата половина на годината Samsung и сътрудниците им от фондация Образование 5.0 организираха 41 образования на учители по две стратегии, вписани в Информационния указател на утвърдените стратегии за повишение на квалификацията на педагогическите експерти на МОН – „ Създаване на образователно наличие с добавена действителност (AR) благодарение на онлайн инструмент “ и „ Създаване на онлайн портфолио на педагогичен експерти и възпитаници на платформата Smart Classroom “.
Специално внимание е отделено на бъдещите учители, като през интервала са проведени 2 образования за студенти педагози от СУ „ Св. Климент Охридски “ и районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “.
Обучените над 650 учители са от 66 обитаеми места – 30 от които села, в 9 области – София, Пазарджик, Русе, Благоевград, Пловдив, Велико Търново, Враца, Добрич, Шумен, както и над 40 студенти педагози от двата университета. Учителите са от разнообразни типове учебни заведения – съществени, междинни, профилирани и професионални гимназии, както и от детски градини, които демонстрират все по-голям интерес към опциите на добавената действителност в образователните обстановки.
Двете стратегии са ориентирани към придобиване на действителни на практика умения. С необикновен интерес се употребява единственият по рода си в България инструмент за основаване на просветителни запаси с добавена действителност Smart CreatAR – част от платформата Smart Classroom.
В рамките на образованието за работа с него, учителите минават малко по малко през процеса на създаване на образователно наличие с добавена действителност и споделят своите извършения в мобилното приложение Smart Classroom  AR. В него към този момент има над 250 извършения на учители, а в развой на утвърждение са съвсем 400 нови. Достъпът до платформата и приложението е изцяло свободен и безвъзмезден за учители и възпитаници от страната.

В образованията по програмата за основаване на онлайн портфолио на платформата Smart Classroom, учителите изготвят своето професионално портфолио, съгласно условията на Държавния учебен стандарт и се срещат с детайлите на ученическото портфолио.

Обученията са безвъзмездни, защото се организират в границите на плана Smart Classroom, който е част от политиката за корпоративна обществена отговорност на Samsung Electronics България и се извършва взаимно с фондация Образование 5.0 и Infinno.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР