Организирани престъпни групи са искали да измамят френските власти с

...
Организирани престъпни групи са искали да измамят френските власти с
Коментари Харесай

Франция разследва измами за милиони евро, свързани с помощи за безработица

Организирани незаконни групи са желали да излъгват френските управляващи с милиони евро, предопределени за останалите без работа след карантината поради ковид служащи , оповестиха през днешния ден френски прокурори, представени от Асошиейтед прес.

Франция разполага с извънредно великодушна скица за краткотрайна безработица, която субсидираше работните заплати до момента в който заведенията за хранене, учебните заведения и комерсиалните обекти в страната бяха затворени за два месеца или повече за да се възпре разпространяването на ковид.

Престъпниците са се възползвали от схемата, като са присвоили повече от два милиона евро от страната , които не са стигнали до служащите, съобщи в изказване канцеларията на парижката прокуратура. Властите към този момент са съумели да замразят други шест милиона евро планувани заплащания и да възстановят 421 000 евро, които към този момент са изхарчени за несъществуващи служащи, оповестиха прокурорите.

Парижката прокуратура в този момент води общонационално следствие на окачествяваната от нея като " машинация в огромни размери " и пране на пари от проведени незаконни групи, като по-специално се проверява допустима интернационална връзка в измамата.

Прокурори в южния град Тулуза и в град Лимож в Централна Франция в началото почнали да проверяват извънредно огромния брой идентични заявки от компании за средства от фонда за краткотрайна безработица. Разследващите открили, че претендентите са употребявали регистрации на компании, които не са кандидатствали за държавни дотации за заплати, и са пренасочвали средствата към стотици сметки във френски банки, вместо към служащи.

Франция изразходва милиони евро по програмата за краткотрайна безработица , която разреши служащите да запазят работните си места и бизнесът да не загине по време на карантината. Икономиката стартира да се възвръща с отварянето на комерсиалните обекти във Франция, само че туризмът е в крах и доста компании се борят за оцеляване, а страната към момента е изправена пред най-тежката криза от десетилетия
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР