Организирането на втори референдум за членството на Великобритания в Европейския

...
Организирането на втори референдум за членството на Великобритания в Европейския
Коментари Харесай

Втори референдум за Брекзит ще отнеме година

Организирането на втори референдум за участието на Англия в Европейския съюз ще отнеме към година. Това се споделя в формален държавен документ, показан на депутати, съобщи източник от канцеларията на премиера Тереза Мей, представен от Ройтерс.

По-рано говорителка на Мей сподели пред кореспонденти, че документ от една страница е бил показан на депутати по време на срещи, целящи намиране на метод да се придвижи напред процедурата по излизането от Европейски Съюз. По думите на говорителката документът е бил " илюстративен и нашата позиция, несъмнено, е, че няма да има втори референдум ". Мей имаше срещи с депутати от всички партии в опит да откри излаз от задънената улица с Брекзит, откакто проектът, който бе договорила с Европейски Съюз, бе изрично отритнат от Народното събрание във вторник.

Англия гласоподава проект Б за Брекзит на 29 януари. Въпреки че Мей неведнъж отхвърли концепцията за втори референдум, акцията за образуване на такова допитване се радва на поддръжката на някои депутати.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин сложи като изискване за начало на диалозите държавното управление да изключи опцията за овакантяване на Евросъюза без съглашение. В писмо обаче министър председателят Тереза Мей изрично съобщи, че това е невероятно изискване и не е в пълномощията на държавното управление. Тя акцентира, че е подготвена за среща с Корбин, само че без предварителни условия./ fakti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР