Организирането на антиизраелски протести е по-сложно по своята същност от

...
Организирането на антиизраелски протести е по-сложно по своята същност от
Коментари Харесай

Протестите в Палестина, САЩ и Сорос

Организирането на антиизраелски митинги е по-сложно по своята същина от облика, представян в някои медии
Вълната от пропалестински митинги, която заля университети и градове в Съединените щати, принуди управляващите да подхващат сурови ограничения за разпространяване на студенти и протестиращи. На редица университети беше казано, че ще изгубят федерално финансиране, в случай че пропалестинските събития продължат в техните кампуси.

В същото време редица медии писаха за директното присъединяване на Джордж Сорос в тази активност, което ни постанова да повдигнем редица въпроси.

На 24 април The Wall Street Journal заяви, че няколко пропалестински протестиращи в университета в Бъркли, Калифорния, непряко са получавали средства от Сорос. А сенаторът от Тексас Тед Круз твърди, че протестиращите са получавали 1000 $ на час.

New York Post дава по-подробна картина. Изданието оповестява, че разполагането на палаткови градове на пропалестински деятели в Харвард, Йейлския университет, Бъркли, Държавния университет на Охайо и Емори в Джорджия, Тексаския университет в Остин, Университета Джордж Вашингтон и доста други в Съединените щати е проведено от клонове на финансираната от Джордж Сорос организация „ Студенти за правдивост в Палестина “ (SJP).

Изданието означи още през октомври 2023 година, че Сорос е насочил повече от 15 милиона $ към групи, които стоят зад пропалестинските митинги от 2016 година насам.

Следователно схемата за разпределение на парите за образуване на акции е систематична и е разработвана в продължение на доста години. Анализ на документите на фондациите „ Отворено общество “ демонстрира, че мрежата от донори на Сорос е насочила 13,7 милиона $ през Tides Center, богата лява застъпническа група, която финансира няколко нестопански организации.

Бенефициентите на Tides включват основания в Илинойс Adalah Justice Project. На 7 октомври 2023 година той разгласява фотография в Instagram на булдозер, който събаря част от израелската гранична ограда с надпис:

„ Израелските колонизатори смятаха, че могат да заключат два милиона души за неопределен срок в затвор навън... нито една килия не минава неусетно. ”

През 2020 година Сорос също даде 30 000 $ на Desis Rising Up and Moving, различен спонсор на митинга в Брайънт Парк, където съгласно известията бяха задържани 139 души.

Дори по-рано, през 2018 година, фондация „ Отворено общество “ даде 60 000 $ на Арабската американска асоциация в Ню Йорк, група, съоснована от политически обвързвана активистка Линда Сарсур, която оказа помощ за планирането на митинга „ Наводнете Бруклин за Палестина “ в региона на залива 21 октомври 2023 година

След това протестиращите приканиха за унищожаването на Израел и държаха знаци, показващи израелско знаме в кофа за отпадък с надпис „ Моля, пазете света чист! “

Фондация „ Отворено общество “ също даде 1,5 милиона $ на организацията с нестопанска цел Adalah, юридически център за правата на арабските малцинства в Израел, само че бяха получени единствено 800 000 $, преди правният център да прекъсне връзките си с американската организация през 2018 година

Правният център споделя, че задачата му е да предизвиква правата на индивида в Израел. Отворено общество също по този начин е дало повече от 20 милиона $ на Tides Foundation, прогресивна организация с нестопанска цел „ финансиране “, която по-късно насочва пари към дребни групи.

Трябва да се означи, че от юни предходната година Джордж Сорос трансферира контрола върху фондация " Отворено общество " на сина си Александър, който продължава работата на татко си.

Не единствено семейство Сорос обаче взе участие в пропалестински дейности. Палатковият град на поляната на Колумбийския университет беше проведен от три групи: Студенти за правдивост в Палестина (SJP), Еврейски глас за мир (JVP) и В рамките на нашия живот.

Ако за SJP има ясни данни за финансирането на Сорос, то за JVP средствата са обезпечени от Фондацията на братята Рокфелер. Председател на фондацията е Джоузеф Пиърсън, а в нейния ръб на шефовете влиза Дейвид Рокфелер младши, петролна династия от четвърто потомство. Тази организация с нестопанска цел отделя пари за задачите на „ стабилно развиване “ и „ създаване на мира “.

А има и някогашния банкер от Уолстрийт Фелис Гелман, която е посветила положението си на пропалестински дела. Тя финансира и трите групи посредством своята фондация Sparkplug. Нейният брачен партньор Йоран Гелман също взе участие в тази фондация.

Гелман беше член на Комитета на WESPAC за правдивост и мир в Близкия изток през 2009 година, когато Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа я предложения в Газа.

Гелман е член на борда на Bard Institute for Lifelong Learning, отклонение на прословутия напредничав лицей, както и на Jenin Freedom Theatre, ситуиран в бежанския лагер Дженин на Западния бряг.

WESTPAC също подари пари на Within Our Lives, организация, учредена от анти-израелския деятел Nerdin Kiswani. А президентът на WESPAC е Хауърд Хоровиц, някогашен правоверен евреин и член на нюйоркския клон на JVP, който твърди, че е отдаден на „ застъпничеството и образованието на обществеността по отношение на човешките права и палестинците “.

Според Israel Times Хоровиц сподели, че е застанал на страната на палестинците, откакто е живял известно време в Израел. Той живее в кибуц и Йерусалим през 70-те години на предишния век и по-късно декларира, че „ моите ционистки вярвания са разтърсени от исторически обстоятелства... Планът за делене лиши палестинското население от техните домове, прехранване и земя... Това беше Накба “.

Тази смяна във възгледите на правоверен евреин и ционист и фактът, че двойката Гелман също е от еврейски генезис, демонстрира, че измежду евреите както в Съединените щати, по този начин и в други страни има както твърди поддръжници на ционизма, по този начин и негови съперници.

Трябва също да се означи, че партньорката на Александър Сорос е Хума Абедин, основен помощник на Хилари Клинтън и някогашна брачна половинка на някогашния конгресмен и перверзник (осъден) Антъни Уайнър.

И по този начин, в Съединените щати има два конфронтационни лагера. Пропалестинското придвижване е интензивно подкрепяно от мрежа от олигарси от еврейски генезис, които следват глобалистката идеология и/или отхвърлят ционисткия план, т.е. съществуването на националната страна Израел.

Тъй като има доста евреи в Съединените щати, които са следвали доктрината на Ерев Рав - великата примес - в продължение на епохи, те избират глобализма в другите му проявления - от половите отклонения до унищожаването на национални страни, където Израел е същият индивид защото други страни в листата за заличаване всички вероятни самоличности.

Ционизмът в неговата метафизическа позиция преглежда Ерев Рав като собствен зложелател и деформиране на юдаизма. Въпреки че самите ционисти не са срещу да си играят с глобализма понякога, само че единствено в случай че това не вреди на техния план.

Друг е въпросът по какъв начин това се отнася към Съединени американски щати и ръководещите елити. Администрацията на Джо Байдън наподобява разграничена. Ако исторически Демократическата партия поддържаше палестинците и се отнасяше хладно към ястребите в израелския хайлайф (който сигурно включва Бенямин Нетаняху), в този момент Белият дом организира много странна политика.

От една страна се доставят оръжия на Израел и се не разрешава рецензията на дейностите на ционистите, което незабавно се дефинира като антисемитизъм, а въпреки това се постановат наказания против някои елементи на Цахал. Това показва неналичието на консенсус и самата уязвимост на силата на Съединени американски щати.

И защото зад митингите стоят средствата на глобалистите, а други глобалисти от Демократическата партия на Съединени американски щати се усещат неловко от това, това демонстрира неуспеха на общата тактика на глобализма, която играе в ръцете както на американските консерватори, по този начин и на съперниците на еднополюсния свят, която включва Русия.

Превод: СМ

Източник: Катехон

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед12048Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияКоментарен Поглед5614Проф. Боян Дуранкев: Перспектива пред Европа: прозрение във философията на актуален Китай и взаимно обмисляне на общото ни бъдещеАлтернативен Поглед12201Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед10736Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед14090Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед92883Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР