Организираната престъпност запазва нивото на приходите си в криминалните пазари

...
Организираната престъпност запазва нивото на приходите си в криминалните пазари
Коментари Харесай

Търговията с дрога, секс и горива продължава да генерира колосални печалби в България

Организираната престъпност резервира равнището на приходите си в престъпните пазари за секс услуги - в страната към 250 млн. лева и в чужбина към 900 млн. лева, на горива - към 600 млн. лева, на опиати - почти 450 млн. лева и телефонните измами - 8 млн. лева

Toва се споделя в годишната оценка на заканите от проведена престъпност в България за 2018 година на стратегия " Сигурност ", Център за проучване на демокрацията, показана от Тихомир Безлов, основен специалист на програмата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Оценката е направена посредством социологически проучвания измежду популацията и бизнеса, изявленията с специалисти от Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и други държавни структури. Както и на база годишни отчети и статистики.

Продължава спадът в престъпните пазари за противозаконни тютюневи произведения, проведените Данък добавена стойност измами, противозаконния дърводобив, каналджийството и кражбите на коли. Според Тихомир Безлов тематиката " принуждение " към този момент не е тематика за проведената престъпност.

Данните от проучването демонстрират още, че вредите за бюджета от противозаконния дърводобив се правят оценка на сред 50 млн. лева и 150 млн. лева годишно, а от проведените Данък добавена стойност измами - от 190 до 230 млн. лева

Приходите от измами със средства от фондове на Европейски Съюз са сред 70 млн. и 300 млн. лева

Изследването демонстрира още, че 35,5% от бизнеса в България счита, че е належащо импровизирано заплащане, с цел да се подсигурява достъпът до европейско финансиране.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР