Организираната евакуация на жителите на Херсонска област към левия бряг

...
Организираната евакуация на жителите на Херсонска област към левия бряг
Коментари Харесай

Евакуират жителите към левия бряг на Днепър в Херсконска област


Организираната евакуация на жителите на Херсонска област към левия бряг на река Днепър е почнала от пристанището на Херсон, съобщи ТАСС, базирайки се на локалната администрация.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7734
Всички властови структури на военно-гражданската администрация в Херсон са почнали да се трансферират на левия бряг на Днепър, съобщи в ефира на телевизия " Россия-24 " ръководителят на назначената от Русия администрация Владимир Салдо. Те ще продължат своята работа оттова, добави той.

Салдо сподели, че е въведена седемдневна възбрана за влизане на цивилни в Херсонска област, на фона на засилващия се напън на украинската контраатака, съобщи Ройтерс. По негови думи в региона има задоволително запаси за удържането на град Херсон и възбраната е нужна за " обезпечаване на сигурността на цивилните ".

" Градът ще бъде напълно удържан. Просто се постанова да осигурим сигурността на цивилните. Никой няма да се отхвърля от Херсон, военните знаят какво да вършат ", съобщи Салдо.

Ръководителят на назначената от Русия администрация на Херсонска област сподели, че управляващите имат намерение да изтеглят 50-60 хиляди души през идващите шест дни. По негови калкулации през идващите дни ще бъдат евакуирани по 10 000 души дневно. Той добави, че някои райони в Русия се приготвят да одобряват хората. Повече от 5000 души към този момент са напуснали Херсон през последните два дни, сподели Салдо.

Руските сили в Херсонска област бяха отблъснати на към 20-30 километра през последните седмици и има заплаха да бъдат притиснати към западния бряг на Днепър, означават БТА и Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР