Организирана престъпна група за държане и разпространение на контрабанден тютюн

...
Организирана престъпна група за държане и разпространение на контрабанден тютюн
Коментари Харесай

МВР разби организирана престъпна група

Организирана незаконна група за държане и разпространяване на контрабанден тютюн е арестувана при спецоперация. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Разследването е почнало в края на ноември предходната година. Целта е била обезвреждане на проведена незаконна група, занимавала се с противозаконна преправка, държане и разпространяване на нарязан тютюн без бандерол.

В хода му били разпознати участниците в схемата и планувани взаимните дейности по задържането им. Операцията, извършена под наблюдението на прокуратурата, е осъществена на 26 юни.

Акцията се състояла главно на територията на с. Абланица, Благоевградско. Задържани са петима участници в незаконната скица, осъществени са голям брой претърсвания, при които е намерено „ индустриално “ помещение с над 1 звук нарязан тютюн, четири машини за рязане, голям брой празни пакети с сложени етикети с марка на тютюн, товарителници на куриерска плантация, мобилни апарати, СИМ карти и други

Според данните, събрани досега, групата е работила при висока нелегалност и синхрон в дейностите на участниците.

Суровия тютюн участниците в групата изкупували от производители. Клиентите били набирани основно по интернет. Заявките си за нарязан тютюн те подавали онлайн, като желаните количества били най-често по 1 кг.

На ден групата изпращала до 150 колета, като цената за кг нарязан тютюн варирала сред 35 и 40 лева според от сорта и качеството. Загубата за бюджета в тази ситуация е забележителна, доколкото акцизната ставка за кг нарязан тютюн за цигари и лула е 152 лева

След 24-часовото задържане на петимата участници в незаконната скица Специализираната прокуратура удължи ограниченията им за задържане до 72 часа.

С решение на Апелативния профилиран углавен съд на четирима от тях е наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Петият участник в групата е на независимост с парична гаранция, с цел да може да поставя грижи за децата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР