Организирана престъпна група /ОПГ/, която се е занимавала с пране

...
Организирана престъпна група /ОПГ/, която се е занимавала с пране
Коментари Харесай

Разградски криминалисти са разбили ОПГ за трафик на жени с цел проституция

Организирана незаконна група /ОПГ/, която се е занимавала с пране на пари и с трафик на дами за полова употреба в чужбина , е била разкрита от чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ в ОДМВР-Разград.

В ранните часове на тази заран в хода на формирано следствено дело по чл.155, ал.5, т.3, чл.159 Б, член 159, ал.5 и чл.353, ал.4 от Наказателния кодекс са били осъществени процесуални и оперативно-издирвателни дейности на два адреса в разградското село Стражец .

При претърсванията са били конфискувани близо 12 500 лв. , 20 800 евро , два автомобила , както и голям брой документи , които имат отношение към засечената незаконна активност.

Задържани са 4 лица , по отношение на които следва покачване на обвинявания и внасяне на ограничения за неотклонение . Това са три дами на 32, 24 и 52 години , на чието име са прехвърляни парцели и транспортни средства за пране на пари . Задържан е и 24-годишният сводник , престъпно проявен и осъждан за трафик на малолетни.

Работата по случая и документирането на незаконната активност на ОПГ продължава под управлението на Окръжната прокуратура в Разград.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР