Организирана престъпна група беше разбита от Интерпол. Групата се е

...
Организирана престъпна група беше разбита от Интерпол. Групата се е
Коментари Харесай

Интерпол разби престъпна група с участие на българи

Организирана незаконна група беше разрушена от Интерпол. Групата се е занимавала с черно тото и манипулиране на мачове в Испания. 23-ма души, главно българи и румънци са задържани. Нарушителите на закона са уреждали резултата от доста спортни събития в продължение на години – от тенис на маса до футбол и тенис на най-високо равнище. Те са употребявали съвременна технология, гарантираща им доста огромни облаги.

Подозрителни онлайн спортни залози за шампионат по тенис на маса са привлекли вниманието на испанските управляващи през 2020 година При следствието е открита незаконна мрежа, състояща се най-вече от българи и румънци. В продължение на три години управляващите наблюдават групата. Тогава се открива, че подставени лица вършат залози, посредством подправени самоличности, за всевъзможни спортове в разнообразни елементи на света – от тенис на маса до футбол на най-високо равнище.

Участниците в групата уреждали мачове отвън Испания, като съгласно Франс прес – подкупвали спортисти – главно в България и Румъния.

„ 23-ма души са задържани след взаимна интервенция на Испанската национална полиция, Испанската данъчна организация, Европол и Интерпол, които в съдействие са разрушили интернационална мрежа за черно тото “, се споделя в формалното известие на Интерпол.

Сред арестуваните са водачът на организацията, както и букмейкър от една от най-големите компании за онлайн залози, който подсигурявал активността на групата. От арестуваните са конфискувани мобилни телефони, устройства за сателитен сигнал, крупни суми в брой и десетки кредитни и дебитни карти.

Свръхмодерна сателитна технология пособия на нарушителите на закона да имат преимущество пред букмейкърите, с изключение на, че манипулирала мачовете.

„ Организираните незаконни групи употребяват всяка опция, която им се отвори и се възползват и от най-малкия пробив в сигурността. В случая става дума за 20-30 секундно предимство, което е водело до големи облаги, сподели Юрген Сток, общоприет секретар на Интерпол.

Краткото време за закъснение сред това, което става на терена и достигането на картината до телевизионните фенове, осигурявало на членовете на групата преимущество. То се показва във опцията членовете стремително да могат да заложат за резултат, който към този момент им е прочут. Схемата е прилагана по време на Световното по футбол в Катар, Лига на нациите, Бундеслигата, мачове от азиатски и южноамерикански шампионати, а също и при влиятелни тенис-турнири, в това число тези от ATP.

Очакват се още арести, като следва да бъдат разкрити и спортистите, забъркани в незаконната скица.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР