Организацията зад церемонията се надява да възстанови статута Златния глобус,

...
Организацията зад церемонията се надява да възстанови статута Златния глобус,
Коментари Харесай

Връщат ли престижа си наградите “Златен глобус” след бойкота на Холивуд?

Организацията зад церемонията се надява да възвърне статута " Златния глобус ", както и личната си известност след тежки две години. Асоциацията на задграничната преса в Холивуд (HFPA) беше упрекната в етични пропуски и липса на многообразие през 2021 година

В резултат на това някои звезди жигосаха филмовите и телевизионни награди, само че други са наясно с публичността, която може да донесе една победа.

HFPA разгласи серия от промени в опит да възвърне вярата след поредност от обвинявания. Скандалът се отнасяше до обвинявания в расизъм, етнически пропуски и даже банкет на подкупи от разнообразни пиар организации. 

Скандалът принуди NBC да анулира излъчването на церемонията предходната година и тя се организира при закрити врата и с малко присъстващи звезди. 

Сега премиите " Златен глобус " вършат опит да се завърнат. Четири значенитости сигурно ще участват - режисьорът Куентин Тарантино и актьорите Били Портър, Джейми Лий Къртис и Ана де Армас. Последните две също са номинирани - Къртис за най-хубава поддържаща актриса за осъществяването й във " Всичко, на всички места, едновременно " и де Армас за най-хубава основна трагична актриса поради превъплъщението й в Мерлин Монро.

" Баншите от Инишерин " и " Всичко, на всички места, едновременно " водят в номинациите за 2023 година, следвани от " Вавилон " и " Семейство Фейбълман ". 

Ще се усетят и неналичия. Брендън Фрейзър, който е номиниран за най-хубав артист за кино лентата " Кит " обави, че няма да участва, откакто упрекна някогашния президент на HFPA Филип Бърк, че го е опипвал през 2003 година Проверка откри, че Бърк " несвоевременно е докоснал " Фрейзър ", само че това е " било предопределено като смешка, а не полов акт ". 

Друга огромна звезда, която съвсем несъмнено ще пропусне церемонията, е Том Круз. През 2021 година той върна трите си Златни глобуса в светлината на несъгласията, обхванали HFPA.

Той не е номиниран за най-хубав артист, само че неговият филм Top Gun: Maverick беше един от най-големите филми за предходната година и е номиниран за най-хубав трагичен филм.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР