Организацията за защита на правата на животните ПЕТА /PETA -

...
Организацията за защита на правата на животните ПЕТА /PETA -
Коментари Харесай

ПЕТА: Гърция прикрива малтретирането на магаретата на Санторини

Организацията за отбрана на правата на животните ПЕТА /PETA - People for the Ethical Treatment of Animals/ упрекна гръцките управляващи, че прикриват " жестокото " съгласно нея отношение към магаретата на известния остров Санторини и блокират напъните й да хвърли светлина върху ситуацията им, съобщи Ройтерс.

Известен със залезите си, вулканичният остров Санторини притегля милиони туристи годишно. Магаретата и мулетата са обичаен метод на превоз, само че ПЕТА стачкува, че те са принудени да носят посетителите и техния багаж нагоре по стръмните скатове, макар че на острова има въжен превоз, предава Българска телеграфна агенция.

Организацията, която разгласява фрагменти от 2018 година, показващи животни, които са претрупани и удряни с сопа, упрекна локалните управляващи, че са блокирали нейна акция на рейсове и таксита да бъде изобразено изтощено магаре и подложен надпис " Магаретата страдат поради туристите. Моля, не ги яздете ".

" Гръцките управляващи не би трябвало да прикриват жестокостта магаретата да бъдат принуждавани да носят тежкия товар на туристите на дълги дистанции ", сподели директорката на ПЕТА Илайза Алън.

Според организацията към 100 от общо 2000 магарета и мулета са били употребявани за яздене от туристи на острова.

Кметът на Санторини Никос Зорзос сподели, че управляващите съблюдават гръцките закони за отбрана на животните и че " няколко организации " са сметнали, че те са в положително здраве.

" Ние се грижим за положителното им физическо положение ", сподели Зорзос за Ройтерс, като добави, че общината няма пълномощия за акции по рейсовете и такситата.

Туризмът е основен източник на доходи за Гърция, която се възвръща от дългогодишна финансова рецесия. Страната регистрира рекорден брой от към 33 милиона туристи предходната година.

Групата ПЕТА съобщи, че ще обмисли други благоприятни условия да накара туристите на Санторини да проявят съчувствие към животните. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР