Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) отхвърли твърденията, че

...
Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) отхвърли твърденията, че
Коментари Харесай

ОЗХО: Турция не е използвала химическо оръжие в Сирия

Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) отхвърли изказванията, че в Североизточна Сирия е бил употребен бял фосфор като химическо оръжие. Проверката се наложи, откакто се появиха изказвания, че Турция е употребила бели фосфорни бомби там, предава  БГНЕС.
Пред кореспонденти в централата на Организация на обединените нации шефът на ОЗХО Фернандо Ариас съобщи, че белият фосфор не е химическо оръжие и не може да бъде употребен като подобен заради своя химичен темперамент.
" Той се употребява в стандартното въоръжение за произвеждане на пушек като запалително оръжие или за произвеждане на светлина. Той не попада в конвенцията за химически оръжия ", сподели Ариас.
Обвиненията бяха направени предишния месец от сметки в обществените медии в поддръжка на терористите от YPG/ПКК, които споделиха подправени фотоси, направени през последните години, с цел да разпространят дезинформация за антитерористичната интервенция в Турция източно от река Ефрат, написа „ Сабах “.
„ Като химическо оръжие той не е употребен в Сирия “, сподели Ариас. " Не може да се употребява като химическо оръжие. "
Турция стартира интервенция „ Мирна пролет “ на 9 октомври за унищожаване на терористите от северна Сирия, с цел да подсигури границите на Турция и да помогне за безвредното връщане на сирийските бежанци.
Турският министър на защитата Хулуси Акар неведнъж акцентира, че Анкара не има химическо оръжие.
Няколко задгранични медии също споделиха фотоси на хора с изгаряния и обявиха, че турската войска е употребила бели фосфорни бомби в североизточна Сирия. Турция отхвърли изказванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР