Организацията за забрана на химически оръжия (ОЗХО) ще изпрати екип

...
Организацията за забрана на химически оръжия (ОЗХО) ще изпрати екип
Коментари Харесай

Експерти по химическите оръжия ще посетят Сирия "скоро" заради съмненията за атака в Дума

Организацията за възбрана на химически оръжия (ОЗХО) ще изпрати екип специалисти, които да ревизират на терен изказванията за химическа офанзива в сирийския град Дума.

Това заяви на уеб страницата си самата организация, часове откакто Русия изиска от нея да проверява известията, че е имало такова нахлуване в Дума, до неотдавна следен от бунтовници против президента Башар Асад.

" От първата информация за хипотетична приложимост на химически оръжия в Дума... ОЗХО събира информация от всички налични източници и я проучва, " гласи известието. Според него ръководителят на организацията Ахмет Юзюмджю е решил да " откри обстоятелствата " със специфична задача, за която е поискано позволение от управляващите в Сирия. " Това съответства с молба от (Сирия) и (Русия) за следствие на изказванията за приложимост на химически оръжия в Дума. "

Предстои екипът да потегли скоро за Дума.

По-рано Русия разгласи, че е поискала от ОЗХО да проверява информацията за офанзивата, която съгласно Москва е измислена и цели да дискредитира сирийския режим и да спре офанзивата му в до неотдавна доминирания от бунтовници анклав Източна Гута, от който Дума известно време беше последният огромен бастион, оказвал опозиция, откакто военната акция на Дамаск доближи до него.

Според съветския външен министър Сергей Лавров обаче организацията не е отвърнала на настояванията за следствие и би трябвало тя да извърши отговорностите си, а това може да стане посредством резолюция на Организация на обединените нации.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1328)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР