Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отчете ясно

...
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отчете ясно
Коментари Харесай

ОССE отчете медийно пристрастие и риторика на нетърпимост на вота в Полша

Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) регистрира " ясно изразено медийно користолюбие, както и реторика на непоносимост " на политици в предизборната акция и на парламентарните избори в Полша, само че като цяло организацията счита, че вотът е минал добре, осведоми АП.
 Управляващите в Полша губят безспорното си болшинство в Сената
Управляващите в Полша губят безспорното си болшинство в Сената

В момента партията получава 48 места в 100-местния Сенат, което значи, че губи 13 места

Според предварителните резултати ръководещата " Право и правдивост " печели болшинство в долната камара, само че губи болшинството си в Сената . Поляците гласоподаваха за 460 места в Сейма и 100-сенатски места.

Ръководителят на задачата на ОССЕ Ян Петерсен съобщи, че е имало високо равнище на поляризация в полското общество и медиите. По думите му опцията на гласоподавателите да " създадат осведомен избор е подкопан от неналичието на безпристрастност в медиите , изключително в публичните медии ".
 Управляващите в Полша печелят безапелационно парламентарния избор
Управляващите в Полша печелят безапелационно парламентарния избор

„ Право и правдивост “ е с 43.6%...

Организацията отбелязва, че ръководещите са употребявали публичните медии за прославяне на достиженията на " Право и правдивост " и показване на съперниците в отрицателна светлина.

Петерсен сподели още, че дискриминиращата реторика, употребена от " редица водещи политически фигури, е съществено безпокойствие в демократично общество ". Той не даде образци, само че изборите се организираха в извънредно разграничено общество . Наскоро ръководещата партия прибягна до антигей реторика, с цел да активизира консервативния електорат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР